Folikuli

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Rejčel90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 9:16 am

Folikuli

Post od Rejčel90 »

Želela bih da vas zamolim za odgovor....
Prvi put sam dobila sa 12 godina i od tada nemam redovne cikluse,kod ginekologa me je ustanovljena dijagnoza mikrocističnih jajnika...Ciklusi su mi u razmaku od 2-4 pa čak ranije i 6 meseca,ali kako imam odnose sa dečkom (poslednjih godinu i po dana) ciklusi su mi postali redovniji tj na svaka dva meseca...
Ali poslednji put sam imala ciklus 29.4 tj pre skoro 4 meseca,pre toga sam imala jedan ne zaštićen odnos ali jako kratko (oko 5 sekundi :) ) pa smo odmah stavili zaštitu koju inače uvek primenjujemo (+ da on ni za zaštitom nikade ne ejakulira u meni)...
Išla sam kod kinekologa na pregled i radila sam ultrazvuk,doktorica mi je rekla da na jajniku imam folikul 23mm i da treba da pukne,ali da ne valja da tako stoji pa da ne bi čekali da sam pukne dala mi je tablete Orgametril 2x1 tableta na 7 dana,i ja sam to pila i od toga je prošlo 5 dana a ja još nisam dobila...
Doktorica mi je rekla da nisam trudna ali ja se i dalje pribojavam...Šta da radim i da li zaista postji šansa da sam trudna ili da sačekam da dobijem???Inače sam imala jako stresan period još od juna zbog ispita i nekih drugih sitnica...
Hvala unapred na odgovoru i izvinite na ovak dugačkoj poruci :D
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 1:24 pm

Re: Folikuli

Post od Goca 067 »

Folikuli ne mogu da se stvaraju ako si trudna...ne brini se, dobićeš ovih dana...
Rejčel90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 9:16 am

Re: Folikuli

Post od Rejčel90 »

Hvala Goco,to sam i ja pomislila...
Odgovori