folikularna cista

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
sanjakukla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 10:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

folikularna cista

Post od sanjakukla »

Pre neko vreme mi je nagena cista po misljenju maticnog ginekologa mislio je da je folikularna.Onda me je poslao na kliniku gde je utvrgeno jos mnogo toga,to jest da mi je Ca120,CEA0.5,CA19-9 125.8 i CA72-4 9.8.Rezultate od PAP i VF jos nisam dobila,to cu za koi dan.
Pregledom sa vaginalnom sondom je utvrgeno sledece Uterus prazan u AVFl,apd=37mm.Endometrija 9mm.
Izvestaj sa vaginalnog pregleda je Levo ednokomorna cisticna formacija ispunjena sa gustom sadrzinom i relativno jasno ogranicena od okoline sa dimenzije 47x42mm. ne se izliva.
Receno mi je posle ove nalaze da je operacija sigurna.Ali mene zanima Sta sve to znaci jer dosad nisam imala priliku da se sretnem sa ovakvim izrazima i dijagnozama.Ovo je za mene nesto novo i verujte mi da me mnogo plasi,bila bi veoma zahvalna ako neko zeli da mi objasni jer stvarno ni sama neznam kako prozivljavam ove dane.Kolike su sanse posle odstaranjivanja te ciste da ja zatrudnim jer mi je to veoma bitno,je jos uvek nisam ragala.Nadam se da ce se naci neko strucan da mi ove stvari razjasni jer mi je veoma bitno ja imam 25 godina.
Zelim da kontaktiram jer mi je stvarno potrebna podrska i razumevanje.Jos jedan put vas molim bilo ko,ko je bolje upcen ili ako postoji neki doktor na ovom forumu da mi izage u susret bicu vam zahvalna.

Unapred Hvala,iz Kumanova,Macedonija
zekim da komuniciram
Odgovori