Zdravo
nova sam na forunu, i kao i sve javljam se jer imam problem.
Dijagnostifikovana mi je folikularna cista na levom jajniku veličine 29mm. Ostali podaci koje sam dobila na pregledu su sledeći:
Uterus: položaj AUF, dimenzije 48x34, cevum prazan, endometrijum debljine 8, konture ravne, tekstura homogena.
Interesuje me da li ovi podaci znače da je sve u redu, tj, da li su to "standardne" da kažem normalne karakteristike? Inače suprug i ja već pola godine pokušavamo da "ostanemo u drugom stanju", ali ništa se ne dešava, pa me zanima da li je uzrok tome možda ova cista. Imam 29 godina, i do sad nisam imala nikakvih problema, spontanih pobačaja niti trudnoća.
Hvala unapred za odgovor
folikularna cista na jajniku
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 03, 2008 5:30 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo da ti odgovorim na deo pitanja. Folikularna cista je svakako problem jer jajna celija ostaje inkapsulirana u folikulu- ne izbaci se. No one se desvaja normalno kod svake zene. Problem je ako tebi iz ciklusa u ciklus ne pucaju folikuli. Da bi saznala kako se tvoji jajnici ponasaju, bilo bi dobro da radis par ciklusa folikulometriju i pratis nivo progesterona 7 dana nakon ovulacije. Taman ces znati i kad ti je ovulacija i da idete na ciljani odnos. Ukoliko se cesce desavaju folik. ciste to mozes da izbegnes dobijanjem pregnil injekcije koja zamenjuje prirodan LH skok odgovoran za sazrevanje jc i rupturu folikule.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 03, 2008 5:30 pm