FOLAN-HITNO

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mache
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 29, 2006 7:45 pm

FOLAN-HITNO

Post od mache »

Ostala sam trudna posle skoro sest godina borbe protiv steriliteta. Nekih 20-tak dana pre saznanja da sam trudna pocela sam da pijem folan (1 tableticu na dan) i to na svoju ruku.
23.03. sam se testirala i otkrila sam da sam trudna. U toku tog prepodneva mi se pojavila sukrvica i popodne sam se javila mojoj doktorici koja mi je potvrdila trudnocu i na UZ videla plod velivine 6mm. Zbog sukrvice mi je dala da pijem UTROGESTAN 3x1 i bensedin od 2mg 0+0+1. Takodje pijem i EUTHYROX svakog jutra zbog smanjene funkcije stitne zlezde. Pitala sam doktoricu za FOLAN i ona mi je rekla da sacekam, da cu ga piti, ali da ne treba jos.
Meni sad to malo nije jasno, citala sam da se FOLAN pije 3 meseca pre trudnoce i prih tri meseca trudnoce. Zbog toga se i javljm ovde na ovaj forum da cujem jos necije stucno misljenje.
Unapred hvala.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

bila je vec diskusija o folanu, opcijom trazi naci ces je.

uglavnom, sad se savetuje folna kiselina od 0,8 mg za trudnu zenu, a u nasim apotekama se folan prodaje u dozi od 5mg.
ima neki slovenacki folan u preporucenoj dozi, zaboravila sam kako se zove.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

Odgovori