Evo moje situacije:
Imam 28 godina.
Pre dve godine mi je rađena konizacija u Narodnog fronta zbog HSIL PVU (nalaz sa biopsije pred operaciju je bio CIN II). Izveštaj o patohistološkom pregledu konusa sa operacije je pokazao CIN III. Kao razlog zbog čega je došlo do ove abnormalnosti, doktori su uglavnom navodili moj slab imuni sistem (koji zaista jeste slab).
Čini mi se da je upravo taj slab imunitet i "najveći razlog" moje osteljive vaginalne flore, i vrlo česte potrebe za vaginaletama.
Na redovnim ginekološkim pregledima koji su na svaka tri meseca (gde su nalazi zbog ove intervencije uvek dobri) i mog "jadanja" doktorki o sekretu, ona mi manje vise uvek govori da je on u granicama dozvoljenog i da nema potrebe za panikom. Na kraju, nalaz uvek pokaže da je VS III grupa i dobijem poligynax vaginalete. Radila sam analize na chl, mh, uu kao i vaginalni i cervikalni bris. Nijedna bakterija nije izolovana, kao ni candida, lactobacillus spp.
Ono što mene interesuje, da li postoji potreba da se i partner leči svaki put kad je moj nalaz III grupa, jer napominjem da se to desi bar jednom u 5-6 meseci (bez obzira da li u tom periodu imamo odnose sa kondomom ili bez, ili ih uopte i nemamo

Krenula bih u neko evenutalno pravljenje bebom, ali ne znam kako bi to išlo uz moju veliku konzumaciju vaginaleta.
Hvala unapred i pozdrav svima!