Evo još jednog problema

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Ad hoc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 16, 2006 12:05 am

Evo još jednog problema

Post od Ad hoc »

Prvo da pozdravim društvo na forumu, pošto sam nova među vama.

Evo moje situacije:
Imam 28 godina.
Pre dve godine mi je rađena konizacija u Narodnog fronta zbog HSIL PVU (nalaz sa biopsije pred operaciju je bio CIN II). Izveštaj o patohistološkom pregledu konusa sa operacije je pokazao CIN III. Kao razlog zbog čega je došlo do ove abnormalnosti, doktori su uglavnom navodili moj slab imuni sistem (koji zaista jeste slab).
Čini mi se da je upravo taj slab imunitet i "najveći razlog" moje osteljive vaginalne flore, i vrlo česte potrebe za vaginaletama.
Na redovnim ginekološkim pregledima koji su na svaka tri meseca (gde su nalazi zbog ove intervencije uvek dobri) i mog "jadanja" doktorki o sekretu, ona mi manje vise uvek govori da je on u granicama dozvoljenog i da nema potrebe za panikom. Na kraju, nalaz uvek pokaže da je VS III grupa i dobijem poligynax vaginalete. Radila sam analize na chl, mh, uu kao i vaginalni i cervikalni bris. Nijedna bakterija nije izolovana, kao ni candida, lactobacillus spp.

Ono što mene interesuje, da li postoji potreba da se i partner leči svaki put kad je moj nalaz III grupa, jer napominjem da se to desi bar jednom u 5-6 meseci (bez obzira da li u tom periodu imamo odnose sa kondomom ili bez, ili ih uopte i nemamo :-? )?
Krenula bih u neko evenutalno pravljenje bebom, ali ne znam kako bi to išlo uz moju veliku konzumaciju vaginaleta.

Hvala unapred i pozdrav svima!
jelena001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 10:53 am

Post od jelena001 »

Pozdrav Ad hoc,

Ja sam u sestom mesecu trudnoce i bila sam u situaciji slicnoj tvojoj.

Neposredno pred trudnocu imala sam problem sa sekretom, VS III, V. To je bio poslednji nalaz radjen pred trudnocu, koja je dosla neplanirano, tako da sam u prvoj i drugoj nedelji trudnoce koristila vaginalete (Chloraphenicol Nystanin, da bi se kasnije, posto sam promenila doktora, ispostavilo da mi je tada, kao i pre toga data totalno pogresna terapija) i to je bio razlog da me ginekolog koji mi vodi trudnocu uputi u farmakoloski zavod, kako bi ispitao eventualne posledice koje su vaginalete mogle imati na plod. Prve nedelje organogeneze su najkriticnije, tako da je on bio jako zabrinut. Na srecu, sve je u redu, ali moj savet ti je da nakon koriscenja bilo kakve terapije napravis odredjenu pauzu. Sigurnije je...

Sto se istovremenog lecenja partnera tice, na moj predlog mom suprugu je uradjen bris, koji je pokazao da nema potrebe za lecenjem.

Sve najbolje...

Pozdrav

Jelena
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:o S obzirom na vaš HP nalaz bitnije je da jednom godišnje uradit PAP-a test i kolposkopiju!
Nakon ili još bolje umesto antibioterapije trebalo bi da stavljate Lactovag vag. (orginal francuske!).
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:-? Negde sam već ranije pisao o tome da umesto VS, ako već postoje tegobe treba uraditi mikrobiološki bris vagine!
VS je prevaziđen način detekcije infekcije. :(
Ukoliko zaista imate bakterijsku vaginozu, vaš partner bi trebao nakon nezaštićenog odnosa da dobije tzv. balanitis tj.osip po glansu penisa.
Ad hoc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 16, 2006 12:05 am

Post od Ad hoc »

PedjaDj napisao::o S obzirom na vaš HP nalaz bitnije je da jednom godišnje uradit PAP-a test i kolposkopiju!
Nakon ili još bolje umesto antibioterapije trebalo bi da stavljate Lactovag vag. (orginal francuske!).
Što se tiče papa nalaza i kolposkopije, oni su uvek ok (Papa je uvek II grupa), i naravno da mi je to najbitnije (evo recimo, ovo mi je kolposkopski nalaz sa poslednje kontrole: Epitel PVU skvamozan Sch pozitivan. Na 2j srednje prostrano J negativno polje. Lako pojačana vaskularna šara.)

Međutim, ova III grupa mi ozbiljno ide na živce, sad poslednji put je bila praćena jakim svrabom, pa me to dodatno plaši.
Što se tiče laktovag vaginaleta, njih sam počela da koristim, ali ove koje pravi Torlak. Sobzirom da za 10 dana putujem u Francusku, pokušaću da nabavim te njihove, ali ne znam kako da ih tražim u apoteci, ne govorim francuski jezik :oops:

Partner nema nikakve simptome, ali mislim da ću ipak insistirati da uradi bris, tek da budem sigurnija.
I na kraju, hvala i za savet o mikrobiološkom brisu vagine, to nisam nikada radila, pa ću tražiti da mi to urade na sledećoj kontroli koja je za dva meseca.

Jelena001, hvala i za tvoj savet, držaću se toga, a tebi želim da rodiš zdravu u lepu bebu. :D
Odgovori