Eserihija coli

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
milosb
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Feb 01, 2010 1:15 pm

Eserihija coli

Post od milosb »

Interesuju me simptomi ove bolesti!? Hitno mi je!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Eserihija coli

Post od tamaraft »

Esherihije colu u kom smislu? U vaginalnom brisu?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Svojevremeno sam imala esherihiju pronadjenu u urino kulturi, nisam imala nikakve simptome a bila je u velikoj kolicini.
Izlecena je sa antibioticima odredjenim po antibiogramu i ogromnim kolicinama caja od persuna.
Kad je ona u pitanju treba samo biti uporan i istrajati u lecenju jer se vraca i lecenje moze dugo da traje.
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Pa u pitanju je urin.
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

Mama ima povecane leukocite, lecila je sa ciprocinalom bakteriju,sada ju je doktorica poslala da pregleda urin, sumnja da postoji eserihija coli. Ima mucnine,trese se,nemoc,ponekad bolove kao u debelom crevu. Mozda je kandida u pitanju?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Napishite kolike su vrednosti esherihije u nalazu urina i prepishite ceo nalz iz laboratorije!

To je tema za urologiju a ne za ginekologiju pa sam ze zato zbunila, poshto se esherihija zna javiti i u vaginalnom brisu!

A povishena eserihija u urinu moze dovesti do infekcije mokracnog sistema, moze obuhvatati sve infekcije lokalizovane na bilo kojem delu mokracnog sistema - u bubrezima, ureterima, mokracnoj beshci ili uretri. Obichno se dele ja infekcije gornjih (bubrezi) i donjih (upale mokracnog kanala, cistitis, upalu prostate, beshike) mokracnih organa a simptomi i klinichka slika su razlichite od organa do organa, od pacijenta do pacijenta, poshto nece kod svake osobe izazvaci iste simptome i infekcije na istim organima.

A generalno su u pitanju skoro uvek sledece promene: peckanje pri mokrenju, pormena boje i mirisa urina, zamucenost urina, uchestalo mokrenje ili chak anurija-zaustavljeno mokrenje, bolovi u donjem stomaku, krv u urinu...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Sa takvim tegobama otidjite gastroenterologu, neka se uradi analiza stolice iz urin ponovo!

Ako je duze vreme na tako jakom antibiotiku on zna da poremeti i cvera i UG trakt tako da ej moguce samo da nije dovoljno unosipa probiotika tokom uzimanja antibiotika i da su svi problemi od toga!

Analiza fecesa i urina treba da pokaze stanje i da li je i candida prisutna!

Posle toga lechenje kod gastroenterologa!
milosb
Stalni član
Stalni  član

Post od milosb »

tamaraft napisao:Sa takvim tegobama otidjite gastroenterologu, neka se uradi analiza stolice iz urin ponovo!

Ako je duze vreme na tako jakom antibiotiku on zna da poremeti i cvera i UG trakt tako da ej moguce samo da nije dovoljno unosipa probiotika tokom uzimanja antibiotika i da su svi problemi od toga!

Analiza fecesa i urina treba da pokaze stanje i da li je i candida prisutna!

Posle toga lechenje kod gastroenterologa!

Zakazao sam joj kod dr. Mrdje Zorana na Poliklinici u Novom Sadu, sutra ima pregled. Pre je imala problema sa Kandidom,isto zbog lekova. Pila je taj Ciprocinal,jedno desetak dana,posle toga je izgubila apetit,ucestala mucnina,vrtoglavica,drhtavica u pojedinim periodima,gotovo svakodnevno. Cisto sumnjam da je od Eserihije coli,takodje mislim da je u pitanju zeludac,imajuci u vidu i bruh koji je prisutan u zeludcu.
Odgovori