ERITROPLAKIJA !!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
anculina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 1:45 am

ERITROPLAKIJA !!!

Post od anculina »

Pre 7 dana bila sam na kompletnom predledu , i ustanovljeno je da imam obostrano policisticne jajnike, papa je druga grupa, nemam hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, ali imam bakteriju Beta Streptokok.

Za tu bakteriju sam dobila Macmiror vaginalete, svih 12 bez pauze, sem ako pocne ciklus. Cudim se da nisam dobila i neki antibiotik per os?!
Ima li neko iskustvo sa Beta Streptokokom, ili vise informascija o njemu?

Kao drugo, zbog cega sam i otvorila ovu temu je kolposkopski nalaz:

"Oko spoljasnjeg matericnog usca malo ostro ograniceno polje cilindricnog epitela, koji na dodir oskudno krvari. Ostala povrsina grlica je pokrivena skvamoznim epitelom koji se homogeno boji jodom."
Dodacu da je doktorka rekla da to nije u stvari "ranica" vec epitel koji je izasao iz materice, pa se "prevrnuo kao mandzetna", tako mi je slikovito objasnila.

Rekla je da se to javlja kod mladih devojaka ( a ja cu uskoro napuniti 30 godina, pa ne mislimda sam bas mlada :wink: )

Tragala sam i dosla do informacije da se ta pojava zove eritroplakija, pa me zanima da li mi od vas neko moze reci nesto vise, bilo iz svog ili tudjeg iskustva, da li je opasno i koja metoda za ukljanjanje promene se savetuje?
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Nije ranica ali se tako zove, ima dosta tema o tome. Ako ne pravi nikakve probleme, ne uklanja se vec se samo redovno prati. Eventualno mozes da koristis vaginalete kantariona.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ght=ranica
Odgovori