Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Volela BIH da saznam nešto više o lečenju hlamidije softlaserom u kombinaciji sa antibioticima i o uspešnosti ove tehnike.Posebno bih volela da pročitam iskustva onih žena koje sa koristile ovu metodu u lečenju.Dvoumim se dali da krenem jer ne znam ništa o efikasnosti ove metode,a već dugo se bezuspešno lečim antibioticima!
Chlam.trach. se i dalje leci antibioticima, jer se nalazi u celijama epitela endocervikalnog kanala, te nije pristupacna direktnom delovanju laserskih zraka, vec se soft laser uglavnom koristi u smislu resavanja promena na ektocerviksu, kao i posredno ucinkom tolpote.
Volela bih da mi malo pojasniš. Da li je lečenje hlamidije kombinacijom soft lasera i antibiotika efikasnije od lečenja samo antibioticima? Ova metoda je prilično skupa pa mi je veoma važna njena delotvornost i uspešnost. Inače, imam ranicu na grliću materice. Da li da nastavim lečenje samo sa antibioticima, iako sam već dva puta koristila istu terapiju (doksiciklin 2X1 - 10 dana, vibramicin 2X2 - 1 dan i 2X1 - 1 dan)? Hvala unapred na odgovoru!
Postoji soft (meki) laser koji služi za podražaj akupunkturnih tačaka i hard (tvrdi) laser koji deluje toplotnom energijom laserskog snopa npr: CO2, argonski i YAG laseri.
Soft laserom se podražuju određene akupunkturne tačke, tj.stimulišu, a infekcije se leče antibioticima!
Da dodam da su soft laseri terapeutski (refleksoterapija-akupunktura), a hard operativni, tj. seku (hirurgija), spaljuju npr. tetovaže-YAG, epilacija dlaka, uklanjanje nevusa itd.