enigma

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
drsarac3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 7:46 pm

enigma

Post od drsarac3 »

imam 28g 2 porodjaja menstruacija mi je kasnila 2 dana test je bio pozitivan doktor u materici nije video plod nakon tri dana pocela sam da krvarim beta hcg1680 doktor je uradio reviziju materice ali u njoj nije bilo nicega osim krvi posle 3 dana beta hcg je 840 ali se u materici pojavila slobodna tecnost sad opet moram na ispitivanja da li je to krv ili voda i kako se to regulise
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga DrŠarac
nema nikakve enigme, sa dva dana kašnjenja menstuacije čak ni sa vaginalnom sondom ni na dobrom ultrazvučnom aparatu se ne vidi trudnoća. Jedino što se može videti je decidualno izmenjen edometrijum tj. sluzokoža materice.
Trebalo je sačekati neko vreme, ne žuriti sa kiretažom, čak i da je bio spontani abortus u tako maloj trudnoći sve bi se završilo samo od sebe, možda uz uterotonike i eventualno antibiotike.
S obzirom da vam pada vrednost beta HCG nemate razloga za zabrinutost, nema nikakve značajnosti dali je krv ili limfa u materičnoj šupljini, šta god da je resorbovaće ga vaš organizam!

Pozdrav DrPeđaDj
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: enigma

Post od Dea »

Da ne otvaram novu temu. Danas sam bila kod ginekologa, pre nedelju dana imala sam jake bolove u predelu desnog jajnika, sada su blazi. Dr. nije nista videla sem dosta slobodne tecnosti u trbusnoj duplji. Sta uopste znaci ta slobodna tecnost? Da li je to opasno? U poslednjih par godina na svakoj kontroli te tecnosti ima malo, ovo je prvi put da mi je rekla da toga ima dosta i da dodjem posle menstruacije ponovo na kontrolu. Ona inace kaze da to moze i da bude od mojih creva s obzirom da bolujem od Kronove bolesti, ali ja i dalje ne znam sta ta slobodna tecnost ustvari znaci?
Odgovori