endometrioza
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
endometrioza
Posle operacije endometrioze, pre dva meseca, primam diferelin plus svakodnevno livial. Interesuje me sta od propratnih nezeljenih efekata mogu da ocekujem. Narocito me interesuje da li su moguce ceste glavobolje. Imam ih a ne znam da li je to povezano sa tom terapijom. Imam 42 godine. Inace su mi se takve glavobolje javljale povremeno pred menstruaciju ruca
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 12:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ja sam operisana 24.oktobra i odmah sutradan sam primila diferelin (zoladex) posle dva dana pocela je da me boli glava (sinusi) da se preznojavam, i da placem pa u roku od pola sekunde pocnem da se smejem (histericno) (i prilicno zbunjujem svog decka) osecam se ocajno.
Imam 25 godina, citam na internetu kako od ovih inekcija mogu da ocekujem osteoporozu i rak dojke i jos kojesta.
Ono sto mene najvise zanima osim statistike (kojunecu dobiti)a to je koliko je devojaka-zena dobilo osteoporozu i rak i tako nesto slicno od zoladexa ili diferelina, interesuje me i to da li odmah posle zavrsetka primanja ovih inekcija moram da radim na detetu jer su mi rekli da cu tada biti najplodnija. Ja do sada nisam pokusavala da zatrudnim, zelim da prvo zavrsim fax (cetvrta sam godina) i da pocnem nesto da radim, i da zatrudnim bih htela ali ne sada i to barem nekih godinu ipo da prodje.
Imam 25 godina, citam na internetu kako od ovih inekcija mogu da ocekujem osteoporozu i rak dojke i jos kojesta.
Ono sto mene najvise zanima osim statistike (kojunecu dobiti)a to je koliko je devojaka-zena dobilo osteoporozu i rak i tako nesto slicno od zoladexa ili diferelina, interesuje me i to da li odmah posle zavrsetka primanja ovih inekcija moram da radim na detetu jer su mi rekli da cu tada biti najplodnija. Ja do sada nisam pokusavala da zatrudnim, zelim da prvo zavrsim fax (cetvrta sam godina) i da pocnem nesto da radim, i da zatrudnim bih htela ali ne sada i to barem nekih godinu ipo da prodje.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Svi ti propratni simptomi su,nazalost,normalni za tu terapiju.Pricam iz licnog iskustva,jer sam prosla kroz to.Pod ovom terapijom se izaziva vestacki klimaks,tako da su svi simptomi kao da smo u klimaksu,samo sto ovde to krene naglo,a i u godinama kad mu vreme nije...Livijal se daje zbog prevencije osteoporoze,samo sto sam ja posle 2 kutije prestala da ga pijem,jer sam imala uzasne migrene,koje su vremenom postajala svakodnevne,tako da sam na kraju bila samo na zoladex-u.I meni su savetovali da sto pre ostanem u drugom stanju,a bila sam i jos uvek sam na fakultetu(pri kraju sam).a i deca se ne prave sama.Tako da u principu to sve zavisi od slucaja do slucaja,a lekari imaju duznost da nam kazu sta je za nas u momentu najbolje...
-
- Aktivan član
Svi ti propratni simptomi su,nazalost,normalni za tu terapiju.Pricam iz licnog iskustva,jer sam prosla kroz to.Pod ovom terapijom se izaziva vestacki klimaks,tako da su svi simptomi kao da smo u klimaksu,samo sto ovde to krene naglo,a i u godinama kad mu vreme nije...Livijal se daje zbog prevencije osteoporoze,samo sto sam ja posle 2 kutije prestala da ga pijem,jer sam imala uzasne migrene,koje su vremenom postajala svakodnevne,tako da sam na kraju bila samo na zoladex-u.I meni su savetovali da sto pre ostanem u drugom stanju,a bila sam i jos uvek sam na fakultetu(pri kraju sam).a i deca se ne prave sama.Tako da u principu to sve zavisi od slucaja do slucaja,a lekari imaju duznost da nam kazu sta je za nas u momentu najbolje...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Drage dame
4 do 6 meseci je kratak period za ozbiljniju osteoporozu, tako da ne morate da brinete.
Lično ne uključujem anti bebi pilule ili ih kod lakših formi endometrioze dajem kao jedinu terapiju i to posebnu vrstu koja je ispitana u lečenju ove bolesti.
Glavobolje migrenoznog tipa su najčešće nuzefekt anti-bebi pilula, a ne Zoladexa ili Dupherelina!
Pozdrav DrPeđaDj
4 do 6 meseci je kratak period za ozbiljniju osteoporozu, tako da ne morate da brinete.
Lično ne uključujem anti bebi pilule ili ih kod lakših formi endometrioze dajem kao jedinu terapiju i to posebnu vrstu koja je ispitana u lečenju ove bolesti.
Glavobolje migrenoznog tipa su najčešće nuzefekt anti-bebi pilula, a ne Zoladexa ili Dupherelina!
Pozdrav DrPeđaDj
-
- Novi član
- Kontakt:
Evo proslo nesto vise od mesec dana od operacije i pre neki dan sam dobila drugu inekciju diferelina...
Ja sam se ugojila 5kg za to vreme?!?
Nikada u zivotu nisam drzala dijete, kao mala trenirala sam gimnastiku i pola zivota provela kod caleta u sportskom centru i sa gradjom nikada nisam imala problema, moja regularna tezina je oko 51kg a najveca ikada 53kg a sada 56kg!
Stomak mi je ogroman i tesko mogu da ga cisto i provere radi uvucem i primetila sam da drugacije i hodam i da par pantalona koje su mi bile i sire sada nosim kao helanke, linija mi se vidno promenila kao i drzanje.
Od cega mi je to? I kako je to moguce za tako kratko vreme?
Primam diferelin inekcije i Kliogest tablete pijem svaki dan!
Jedem kao i uvek.
Ja sam se ugojila 5kg za to vreme?!?
Nikada u zivotu nisam drzala dijete, kao mala trenirala sam gimnastiku i pola zivota provela kod caleta u sportskom centru i sa gradjom nikada nisam imala problema, moja regularna tezina je oko 51kg a najveca ikada 53kg a sada 56kg!
Stomak mi je ogroman i tesko mogu da ga cisto i provere radi uvucem i primetila sam da drugacije i hodam i da par pantalona koje su mi bile i sire sada nosim kao helanke, linija mi se vidno promenila kao i drzanje.
Od cega mi je to? I kako je to moguce za tako kratko vreme?
Primam diferelin inekcije i Kliogest tablete pijem svaki dan!
Jedem kao i uvek.
-
- Aktivan član
I ja sam se bila ugojila,ali tek negde posle 3 injekcije,ali meni se cinilo da to nije salo,vec sam sva bila"naduvena",kao da sam imala visak tecnosti i cesto sam mokrila.E,sad da li je to od toga ili nesto drugo ne znam,znam samo da se sve vratilo u normalu kad sam dobila prve menstruacije,posle terapije
-
- Novi član
- Kontakt:
Meni je doc. rekla da (posto hocu da odlozim trudnocu jos neko vreme) ce me odmah nakon inekcija vratiti na terapiju sa oralnim kontracepcijama,(diane 35) kao sto sam i bila godinu dana pre operacije (s'tim sto ja nisam pravila pauze za menstuaciju i ne verujem da cu ih praviti posle diferelina)
Nadam se da ce se ipak srediti posle inekcija...
linija moja deformisana. Poznato mi je to nesto sa zadrzavanjem vode, kao da mi je neko rekao nesto o tome vezano za ovu pricu...
Nadam se da ce se ipak srediti posle inekcija...