ENDOMETRIOZA I HSG

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
makins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ENDOMETRIOZA I HSG

Post od makins »

Pre četiri godine otkrivena mi je endometrioza. Do sada sam operisana tri puta od čokoladnih čisti. Desni jajnik i jajovod su odstranjeni prilikom druge operacije. Imala sam i terapiju ZOLADEX-om u trajanju od 6 meseci. S obzirom na odličan levi jajnik i hormonski status, radila sam pre mesec dana vantelesnu oplodnju u klinici Ivanović , ali nam nije uspelo. Doktorka smatra da ja imam dobre šanse da uspem i da ne treba odustajati. Inače, važi za osobu koja ne prihvata da radi slučajeve gde proceni da je minimalna mogućnost pozitivnog ishoda, a istinu svima, bez ustručavanja, tresne u lice.

Ono što mene muči jeste prohodnost levog jajovoda. Naime, lekari iz Betanije u NS su smatrali da je zbog mogućžh endometriotičnih žarišta rizično raditi HSG radi utvrđivanja prohodnosti jajovoda. Zatim smo krenuli u kliniku Ivanović sa namerom da odmah pređemo na vantelesnu, tako da nisam ni tražila njeno mišljenje po tom pitanju. Sada nešto razmišljamo kako bi bilo čuti još nečije iskustvo po pitanju HSG-a kod pacijentkinja sa endometriozom.
Odgovori