Zdravo svima!
Imam pitanja u vezi endometrioze. Pre 2.godine sam imala jake bolove koji su se manifestovali kao da je u pitanju slepo crevo i na kraju sam ga i operisala i receno mi je posle operacije da mi je nadjena velika cista koja je pukla, ocistili su to i sve je navodno u redu. Endometrioticna je bila. Ali samo to mi je rekao, nista vise. Nije mi preporucio nikakvu terapiju. Pocetkom 2010.godine sam opet pocela da osecam bolove. Svasta su mi govorili samo ne da idem kod ginekologa, do jednom strasnog napada i odlaska u bolnicu. U maju 2010.operisala sam opet cistu na jajniku, cela je bila endometrioticna, velicine 6cm i koja je pred samu operaciju pukla(nisu hteli u drzavnoj bolnici da me operisu pa sam morala u privatnu, i naravno pukla je). Receno mi je da je sve ocisceno ali da ce verovatno da se vrati jer mi se to vec desilo. Takodje su mi rekli i da sam u opasnosti od neplodnosti i da bi trebalo da zatrudnim. Date su mi Yaz pilule koje pijem vec 3meseca. Pre dva dana sam bila na kontroli i nasli su jos jednu cistu na ISTOM mestu koja je sada nesto manja 20mm i mozda se i poveca ako ne budu delovale pilule.
Mene zanima da li je najbolje resenje da pokusam da ostanem u drugom stanju dok jos nije kasno zbog konstantnog pucanja cisti ili da opet rizikujem i da mozda dodje do ponovne operacije? Nisam ostajala u drugom stanju do sada, ali bih jako volela.
Hvala Vam puno!
Endometrioticna cista 3.put
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
- razocarana
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Endometrioticna cista 3.put
Moj savet ti je da se bacis na posao i sto pre da ostanes u drugom stanju ja sam endometrioyu imala na jajnicima i tri puta sam je operisala i sada primam inekcije diferelina i u martu kad dobijem prvu mnstruaciju posle nje se bacam na posao
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vi ste trebali posle prve operacije da budete detaljno ginekoloski ispitani! Sustina operisanja je da se sve lepo ocisti. Obicno se posle operacije daju ili injekcije ili kontraceptivne pilule u kontinuitetu, da bi se unistila eventualne preostala zarista. Problem sa plodnoscu kod endometrioze je u tome sto izaziva stvaranje priraslica. Svakako se preporucuje ostanak u drugom stanju, ali kad se sve lepo smiri. Treba vam dobar ginekolog, po mogucstvu neko ko bi vam i ispratio trudnocu.
Pokusavam da dodjem do broja jednog doktora cula sam za njega da je izuzetan u svom poslu, pa se nadam da ce sve lepo shvatiti i da ce mi pomoci. Posto su me jako vozali i zavlacili ja sam jedva cekala da odem odande. Nista mi nije receno, a ja nisam upucena. Nije uopste bilo price o terapiji, vise je pricao za slepo crevo, onda, a sada su mi date te pilule, ali nista ne deluju.
Samo se nadam da da cu moci ostati i drugom stanju!
Samo se nadam da da cu moci ostati i drugom stanju!