Endometrijum u celini polipozno izmenjen?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Little monster
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm

Endometrijum u celini polipozno izmenjen?

Post od Little monster »

Danas mi je radjena histeroskopija na Betaniji. Nalaz je sledeci:
Histeroskopski nalaz Cervikalni kanal b.o. Kavum uterusa normalne velicine i oblika. Endometrijum u celini polipozno izmenjen . Oba usca jajovoda se uredno pokazuju b.o. Nacinjena biopsija endometrijuma, materijal poslat na PH pregled.
Pod kontrolom UZ ispunktirana cista levog jajanika (10ml bistre tecnosti)

Terapija: Caps. Dovicin 2x1, 15 dana
Nastaviti sa kontracepcijom jos 2 meseca

Kontrla: Da se javi po PH nalaz za 14 dana. Tokom druge kutije kontraceptivnih tableta javiti se radi odredjivanja seme za IVF.

Da li neko moze da mi kaze koliko je ovaj nalaz na endometrijumu zabrinjavajuci? Moram da cekam 2 nedelje do rezultata a gledala sam na pretrazivacu i jako malo ima teksta o tome. Sve je uglavnom o karcinomu. Da li neko ima iskustva da mi objasni sta sve to moze da bude. Moj dr je morao na sastanak i nije mi nista rekao zasto se ovo javlja i kakve su mi sanse da sa takvim nalazom na endometrijumu ostvarim trudnocu. Zahvaljujem se unapred na odgovorima.
joni
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 21, 2007 9:44 am

Re: Endometrijum u celini polipozno izmenjen?

Post od joni »

Ukoliko je u pitanju obicna polipoza bez nekih znakova atipije tkiva trebalo bi da se povuce zbog koriscenja oralnih kontraceptiva, u svakom slucaju sacekacete PH nalaz pa ce vam vas lekar objasniti sta dalje.POzz
Little monster
Stalni član
Stalni  član

Post od Little monster »

Joni hvala vam puno. Da je neko mogao da zaviri u moje misli u poslednja 24h. Ja zamisljam taj endometrjum kao cesalj od polipa koji se lelujaju i ne daju embrionu da se zakaci..... svasta mi je na pamet padalo.... sad mi je jasno zasto sam na kontracepciji jos 2 meseca. Hvala vam.
joni
Aktivan član
Aktivan član

Post od joni »

Pa mislim da ste u pravu u vasim razmisljanjima i zamisljanjima verovatno su polipi i odgovorni za to sto trenutno ne mozete da ostanete u drugom stanju. Samo se smirite i opustite, za sve treba vremena i strpljenja. POzz
Little monster
Stalni član
Stalni  član

Post od Little monster »

Pozdrav Joni danas sam dobila nalaz i u nalazu pise ovako:
" U predatom materijalu se nalazi jedan sitan fragment endometrijuma sa jednom endometrijalnom zlezdom. Stroma je normocelularna i sadrzi stromalne limfocite."
Nisam dosla do doktora ali mi je sestra rekla da je uredu i da nastavim sa terapijom. Mene samo zanima sta su ti stromalni limfociti i da li je normalno da se tu nalaze? Hvala unapred.
joni
Aktivan član
Aktivan član

Post od joni »

Sve je to dobro. Vazno je da nema atipicnih celija . Limfociti su normalna pojava. POzz
Little monster
Stalni član
Stalni  član

Post od Little monster »

Hvala puno. :)))) Sad cekam da microgynon uradi svoje pa da krenem sa postupkom.
Odgovori