Endometrijalni polip

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Tirkiz_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2014 1:11 pm

Endometrijalni polip

Post od Tirkiz_ »

Postovani,

Da li mozete da mi kazete da li se endometrijalni polip vraca posle uklanjanja histeroskopijom i koliko cesto? Citala sam da je endometrijalni polip "najčešće rezultat preterane hormonske (estrogenske) stimulacije endometrijuma", ali ne razumem sta to znaci :oops: :) pa me zanima da li polip moze da nastane kao posledica stresa i zbog menstruacija koje zbog toga kasne nekad po 4-5 a i po 7-8 dana?

Unapred hvala
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Endometrijalni polip

Post od Zli doktor »

Tirkiz_ napisao:Postovani,

Da li mozete da mi kazete da li se endometrijalni polip vraca posle uklanjanja histeroskopijom i koliko cesto? Citala sam da je endometrijalni polip "najčešće rezultat preterane hormonske (estrogenske) stimulacije endometrijuma", ali ne razumem sta to znaci :oops: :) pa me zanima da li polip moze da nastane kao posledica stresa i zbog menstruacija koje zbog toga kasne nekad po 4-5 a i po 7-8 dana?

Unapred hvala
Polipi često nastaju kao posledica hormonskog disbalansa. Trebalo bi da vas pogleda i neki endokrinolog koji se bavi reproduktivnom endokrinologijom (Ako ste u BG, preporuka Dr V. Mijailović. Alfa Medica, poliklinika) da se polip ne bi "navraćao".
Što se tiče histeroskopske polipektomije to je metoda izbora za eleiminaciju polipa. Daleko bolja i preciznija nego eksplorativna kiretaža koja se ranije radila i kod koje je često bio beležen recidiv. Ako ste u BG javite se na PP da vam dam preporuku za histeroskopiju.
pozzzz
Odgovori