Endometrijalni polip-pitanje za Doktore!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bebetto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 5:41 pm

Endometrijalni polip-pitanje za Doktore!!!

Post od bebetto »

Postovani Doktori!!

Ne znam da li me se secate ali sada vise nije ni vazno.Pet godina sam u braku Dg Sterilitas prim.Dosada nismo pronasli uzrok naseg infertiliteta da bi pre 3 meseca doktor dijagnostikovao "suspektan polip" a pre nekoliko dana je i potvrdjeno da je velicine 9 mm.Doktori predlazu uklanjanje a ono sto mene intersuje je da li je moguce da je on uzrocnik naseg steriliteta kao i to da li je moguce da ga dosad niko nije video a on vec uspeo da naraste do 9mm.Takodje me interesuje da li ga je moguce videti laparoskopski(obzirom da sam laparosk. radila pre 2 godine)?Pripremam se da to uradim sto pre a posto ne zivim u nasoj zemlji(vec u UAE)malo sam i uplasena celokupnim ishodom operacije.U iscekivanju vaseg odgovora hvala Vam unapred
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga bebetto, sećam se vašeg problema. Neće raditi pravu operaciju, već verovatno histeroskopsko uklanjanje polipa, predpostavljam da se radi o endometrijalnom polipu?
Laparaskopski se nije mogao videti, jer se njom vidi spoljašnost organa male karlice. On se primeti ultrazvučno, a potvrdi histeroskopski.

Pozdrav Dr Peđa
bebetto
Novi član
Novi član

Post od bebetto »

Hvala na odgovoru DR Pedja!!

Da ,radi se o endometrijalnom polipu i oni mi zaista predlazu histeroskopiju.Zbunjena sam samo zato sto tolike godine ultrazvukova,pracenja ovulacija ,merenja folikula i da bas niko to ne primeti.Interesujem me koji su uzroci nastanka polipa obzirom da znam da ce se oni verovatno vracati kao i da li je moguce da do trudnoce ne dolazi zbog toga(negde sam procitala da deluju poput spirale mada poznajem jednu zenicu kojoj su otkrili u trudnoci)

Hvala jos jednom unapred
Srdacan pozdrav
PedjaDj
Stalni član
Stalni član

Post od PedjaDj »

Draga bebetto :D

U trudnoći se javljaju tzv. decidualni polipi koji "štrče" kroz grlić materice i vide se pod spekulumom, to je sasvim drugi entitet!
To što endometrijalni polip (unutar šupljine materice) nisu videli kod vas, pa možda ga tada i nije bilo? U mestruaciji se sluzokoža materice u potpunosti izljušti do tzv. bazalnog sloja.
Pozdrav Dr Peđa
bebetto
Novi član
Novi član

Post od bebetto »

Hvala na odgovoru!!!
bebetto
Novi član
Novi član

Post od bebetto »

Dragi Doktore!!

Izvinjavam se unapred ali interesuje me jos samo nesto.Koji je najbolji dan u ciklusu da se vidi polip,i da li je istina da se on ne moze videti u svim danima ciklusa obzirom da sam ponovo isla na ultrazvuk da bi mi zakazali operaciju ali doktor ga opet nije nasao.Ono sto je interesantno(bar mi tako kazu doktori) je da se on vidi kod mene iskljucivo u vreme ovulacije i samo tada.Hvala Vam unapred.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član

Post od PedjaDj »

Polipa ili ima ili nema, tu nešto ne štima s vašim dr!
Ja lično polipektomiju radim posle 21 dana ciklusa, tako da ne remetim mnogo naredni ciklus i najčešće ciljano histeroskopom.
Pozdrav Dr Peđa
Odgovori