endokrinolog ili ginikolog

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bibba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2005 12:13 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

endokrinolog ili ginikolog

Post od bibba »

Molim vas za savet ako se neko bolje razume. Necu pisati celu istoriju po treci put. Ukratko zbog neregularnih ciklusa pila sam cikloproginovu godinu dana. Kako smo hteli drugo dete a to nesto ne ide, gin. mi je ukinuo cikloproginovu i nakon mesec dana pauze uradila sam po prvi put hormone. Nalaz je sledeci
TSH -1.7 ref. vrednosti 0.4-4.0
FSH- 22.9 ref. vrednosti fol.3.5-12.5
LH -18.9 ref. vrednosti fol.2.4-12.6
prolaktin 142.9 ref. vrednosti 102.0-496.0
testosteron 0.7 ref. vrednosti 0.22-2.9
Na predlog prijateljice sledeci dan nakon sto sam videla da je stanje lose uradila sam, dakle treci dan ciklusa FT4 i estradiol

FT4 - 18.0 ref. vrednosti 10.1-24.1
estradiol 79.3 ref. vrednosti 12-166

Kome bi sada trebalo da se obratim ginikologu ili endokrinologu? Prilicno mi se zuri jer se bojim da ce mi ciklus ponovo prolupati, a u nedoumici sam ko bi ovo bolje mogao znati? Ima li neko paralelno iskustvo? Dobro bi doslo i bilo kakvo!

Puno pozdrava. Bibba
bibba
Novi član
Novi član

Post od bibba »

Izvinjavam se zbog "ginikolog".
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Mislim da je najbolje da se javis reproduktivnom endokrinologu. Probaj na Institutu za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma- odeljenje za endokrinologiju gonada. To ti je Interna B klinika u dr. Subotica. Preporucujem doc. dr. Svetlanu Vujovic (nacelnik odeljenja)- ona je strucnjak za probleme rane menopauze.
bibba
Novi član
Novi član

Post od bibba »

Hvala Nabla :D
Puno pozdrava
Bibba
Odgovori