Dobro, bash i nije shok u pravom smislu rechi, svejedno sam jako zabrinuta jer sam konsultovala google i dobila neke strashne rezultate.
Dakle, u subotu, pre par dana, dotakla sam shteker kada sam pomalo vlaznim (znam, glupo jako) rukama izlachila kabl ventilatora. Osetila sam udar struje u shaci i do lakta.
(inache je u pitanju standardnih amaerichkih 110 volti)
Uspanichila sam se, zvala bolnicu, gde su mi rekli da bi sve trebalo da bude ok, onda me i pozvali da dodjem tamo za svaki sluchaj i pratili rad srca bebe. Kazu sve ok. Ali da nikada nisu imali isukstva sa nekim k'o se tako ukljuchio u struju.
A ja prochitala da su bebe u vecini sluchajeva umirale, odmah ili nekoliko dana kasnije. To me zaista uzasno plashi.
Inache sam u 34. nedelji trudnoce.
elektichni shok u trudnoci
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
PedjaDj
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Gđo iz Alabame
budite pažljiviji sa strujom se nije šaliti!
U principu el. struja putuje povšinom tela tako da najčešće ne prolazi kroz bebu.
U odraslog kod "strujnog udara" do umiranja dolazi zbog tzv. fibrilacije odnosno treperenja srca bez efektivnih kontrakcija i samim tim i cirkulacije. S obzirom da je na CTG nakon "električnog šoka" sve bilo u redu to isto očekujem i nadalje.
Pozdrav Dr PeđaDj
budite pažljiviji sa strujom se nije šaliti!
U principu el. struja putuje povšinom tela tako da najčešće ne prolazi kroz bebu.
U odraslog kod "strujnog udara" do umiranja dolazi zbog tzv. fibrilacije odnosno treperenja srca bez efektivnih kontrakcija i samim tim i cirkulacije. S obzirom da je na CTG nakon "električnog šoka" sve bilo u redu to isto očekujem i nadalje.
Pozdrav Dr PeđaDj