ektopija na grlicu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

tamara9284
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2016 3:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: ektopija na grlicu

Post od tamara9284 »

Hocu, ali malo kasnije, nisu mi trenutno pri ruci :)
tamara9284
Novi član
Novi član

Post od tamara9284 »

Ovo mi pise na nalazu kolposkopije:
Povrdina ektocerviksa prekrivena plocastoslojevitim epitelom. SCJ na ulazu u kanal dostupna pregledu. Nakon aplikacije sircetne kiseline na 12h se vidi jedno malo, nejasno ograniceno polje AW epitela. Lugolom se boji homogeno.
Papa IIIa ascus, hpv negativan. A ne znam sta je siler test?
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 11, 2016 11:43 pm

Post od Kristina11 »

Ubedjena sam i dalje da nista strasno nije prekancerogeno da moras odstranjivati.Papa III a ascus je najblaza forma abnornormalnosti.S obzirom da u brisevima nemas patogenih mikroorganizama niti prisustvo Hpv virusa,onda ces samo pratiti,eventualno uz neke vaginalete.Pitaj bas sta misli o onim vaginaletama sto sam ti napisala.Bas me zanima,da znam i ja.Mozda ce ti dati da radis biopsiju eventualno sto je promena prisutna i kod druge kontrole.nije iscezla.A na kolposkopiji,plocastoslojevit epitel je normalno,a to aw polje moze biti sumnjivo kao i mozaik,a i ne mora.Ono je sumnja na lezije SIL(sto ti nemas prema Papa) sumnja na hpv intekciju(iskljucila si to)..moze i invazivni karcinom sto nije slucaj jer si III a grupa i moze razne vrste inflamacija(sto je otprilike tvoj slucaj).A to bojenje Lugolom je silerova proba.Uradjeno ti je to.I boji ti se homogeno,sto je ok.Kad ides do doktora(ke)? I javi obavezno sta je bilo
tamara9284
Novi član
Novi član

Post od tamara9284 »

Idem u toku sl.nedelje. Javicu :) A sta je inflamacija?
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Inflamacija je upala.Razne vrste upala.Ne mora da bude prisutan hpv nit bilo koja od patogenih bakterija..dovoljno je da ako je dugo sekret prisutan da izazove iritaciju,upalu,promenu.Ne znam imas li sekret.Ja povremeno da,vise da,nego ne.I izludjuje me to.Napisah predhodno da mi je III grupa,bez patogenih mikroorganizama.Al smatraju da mi je ta promena od sekreta dugotrajnog.Al imak Papa mi je i dalje II.Videcu za 20-tak dana,da li je i dalje tako :lol:
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

I da te pitam,kad si radila nalaz na hpv,da li ti je radjeno na sve tipove hpv il samo rizicne?Da preformulisem,jel nemas hpv uopste ili nemas rizicne tipove hpv?Koliko znam to su tip 16 i tip 18.Nadam se da brojke nisam lupila,po secanju mislim da su ta dva tipa najrizicnija,opasnija,agresivnija..kako god..uglavnom smatraju ih za izazivace malignih promena
tamara9284
Novi član
Novi član

Post od tamara9284 »

E, pa ne znam to. Dr mi je rekla da im ne radi aparat za tipizaciju, ali moze da pokaze da li je rezultat pozitivan ili negativan, a meni je rdkla da je negativan.
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Pa super,to onda znaci da nemas ni jedan tip
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Ja samo da ce ispravim za drugaricu,sto sam ti prethodno napisala,nije imala PA III CIN 2 vec PA III CIN 3.Teska displazija.Prekanceroza.Pre 10 godina joj je odstranjeno(tad je imala 20).Isto je pokazao i ph nalaz.Posle toga na kontrolama,sve je ok bilo.Sad vec dete ima.Doduse carskim rezom porodjaj..al ko da je bitno.Tako da,ne brini se.Njen je bio tezi slucaj,prekanceroza..i sve je ispalo ok.Javi obavezno sta je bilo
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Tamara jesi li bila kod doktorke?Sta je bilo?
tamara9284
Novi član
Novi član

Post od tamara9284 »

Hej, nisam, rekla mi je tek u sredu da dodjem, moramo dalju dijagnostiku, pa da se dogovorimo sta cemo..
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Tamara sta je bilo danas?
tamara9284
Novi član
Novi član

Post od tamara9284 »

Upravo su mi stigli rezultati novog papa testa, II grupa je sad. Radila sam neki tin papa, tako nesto, posto on daje sigurnije rezultate, tako da na kontrolu idem za 6 meseci :)
Kristina11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kristina11 »

Supeeeer Tamara!Jesam ti rekla da ne brines :lol: .Odlicno,povuklo se..preslo na papa II.Odlicno.Uskoro cu ti pisati svoje rezultate.Za koji dan idem na kontrolu..posle praznika.
Odgovori