Eksterna karlična mera i porodjaj

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
aj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 08, 2008 5:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Eksterna karlična mera i porodjaj

Post od aj »

Zdravo,
u 36 sam nedelji trudnoće,do sada je sve bilo super,bez ikakve komplikacije,tegoba,svi problemi koje imaju ostale trudnice mene su zaobišli,jedino sam u prvom mesecu ceo mesec povraćala,kasnije imala jedno vreme ponekad povećan puls,eritrociti su u petom mesecu opali na 3.6 i tako ostali do sada.Nisam pila vitamine,samo prirodna ishrana. Radila sam jogu,šetala non stop,i imam utisak da mogu sada da istrčim maraton,još uvek se ne zamaram u smislu da sam troma i nemam snage. Imam inače 55 kila,sada u trudnoći,u devetom mesecu, 60. Problem je nastao pre par dana,kada su mi na moju inicijativu izmerili karlicu,tražila sam to jer vizuelno izgledam usko iako to ne mora da bude povezano sa unutrašnjim karličnim merama. Eksterna mera je bila 17, druga sestra je ponovila merenje nakon par dana,stegla kosti pelvimetrom tako da sam jedva izdržala da ne vrisnem,mera je bila 16. Beba je sada u 36 nedelji teška 2 600g. Ginekolog mi je zakazao na osnovu toga carski rez. Inače imam jako izrazenu skoliozu,ali se ceo život bavim sportom i imam baš jaku muskulaturu. Ja bih pokušala prirodni porodjaj pa ako ne može onda carski. Da li neko od ginekologa,akušera,može da me posavetuje?
Odgovori