Ekcem i astma

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

violeta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 3:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ekcem i astma

Post od violeta »

Mozete li mi, molim Vas, objasniti povezanost ekcema i astme?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Ekcem-konstitucionalni i astma su delovi klinicke slike takozvani Atopske konstitucije koja se karakterise prekomernom osetljivoscu organizma na alrgene iz spoljasnje sredine najverovatnije zbog losijeg kvaliteta barijere bilo da se radi o kozi ili sluznicama disajnog trakta ili sistema organa za varenje, a sa druge strane kao odgovor na prodor cestica stranog kroz losu barijeru odgovor je takav da vise ostecuje sopstveni organizam -prekoracena nuzna odbrana-. Dobra stvar je sto se kod dece prvo javi ekcem sto nam je znak da cuvamo sluznice disajnih puteva u najranijoj fazi do je to moguce pa dete sa ekcemom cuvamo od prasine, duvana, dlaka, polena, i sl, dok mu sluzokoza disajnog trakta ne sazri i ne ojaca... Mozda je prica pojednostavljena ali mislim da se lako moze razumeti.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Mozete li mi jos reci, da li kod bebe od devet meseci treba necim leciti ekcem? Prisutan je samo na kozi lica. Sada mu mazem sebamed kremu za lice, i pedijatar ne savetuje nista vise, a ni posetu dermatologu.
Da li da ga ipak odvedem na pregled?
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Post od mr ph. Silvio »

Odvedite, naravno.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Ako se potvrdi atopski dermatitis poslacu vam na mail uputstvo za rukovanje detetom koje je atopicar.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Da, njegova dijagnoza jeste atopski dermatitis, imao je i jednu opstrukciju, ali jos uvek nema dijagnozu astme.
Mozete li mi, molim Vas, poslati uputstvo? Moj mail je [email protected]

Hvala
mr ph. Silvio
Saradnik

Antiatopski krem

Post od mr ph. Silvio »

Konsultujte dr Goranu vezano za upotrebu antiatopskog krema.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Antiatopski krem sa Cutavitom nadoknadjuje ono sto kozi atopicara fali a to su esencijalne masne kiseline ili vitamin F . atopska koza moze da ih preuzme samo iz emolijensa a ne moze iz amfibilnog krema kao sto su gotove podloge galsana, lekobaza i sl.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Kakav je to krem? Da li se maze samo kada dete ima promene na kozi?
Da li se to kupuje ili pravi po receptu?
Mozete li mi dati jos informacija o tome?
mr ph. Silvio
Saradnik

Antiatopski krem

Post od mr ph. Silvio »

Zaštićen izum apoteke "SB Trade".
U sebi ne sadrži hormone i druge sirovine čijom bi dzužom upotrebom moglo doći do nuspojava. Uvek ga ima gotovog i ne čeka se. Preparat je bezbedan i može se njime negovati koža do kraja života. SA NJIM IMAMO 10-O GODIŠNJE ODLIČNO ISKUSTVO!
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Gde mogu kupiti taj krem, i da li pre toga treba obavezno konsultovati lekara?
Koliko cesto se maze?
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Ne treba konsultacija doktora.
Telefon apoteke je 011/557-553.
Krem se maze 2x dnevno, moze i cesce ako je koza jako suva.
violeta
Stalni član
Stalni  član

Post od violeta »

Hvala.

Mozete li mi jos reci kakva su iskustva sa upotrebom ELIDEL kreme???
mr ph. Silvio
Saradnik

Elidel

Post od mr ph. Silvio »

Na našim prostorima to je relativno novi lek, a na zapadu je u upotrebi od pre par godina (oko 6, mada nisam siguran). Ja nemam nikakva iskustva sa tim lekom, tako da Vam ne mogu dati odgovor. Moje je stanovište da lek treba da bude u upotrebi više godina da bi uz efekte mogli da pratimo nuzefekte i neželjene efekte.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Dozvolite mi da se umesam (zbog Elidela!) jer o ekcemi dosta znam preko moje dece koja zive u zapadnoj Evropi a ciji sin (a moj unuk) od svog 2-gog meseca zivota ima jak oblik ekceme (sada ima 14 meseci) tako da sa tim bijemo bitku uvek kada nam dodju ...

Voleta,
nemojte nikako na svoju ruku korisitit Elidel kermu!!!
Moj unuk je koristio razne kortikosteroidne kreme jer je zbog tezine bolesti to morao da primenjuje (i pored velikog otpora roditelja).
Ovde (Bg) je vodjen kod cuvenog profesora Dr M. Nikolica (posebnog strucnjaka bas za decije ekceme), a lecenje je nastavljeno u toj stranoj zemlji takodje kod odlicnih strucnjaka.

Ovde mu je zapoceta terapija Elidelom, tamo je nastavljena.
Elidel mu je izvanredno ocistio kozu, ali je beba posle 3 meseca koriscenja zavrsila u bolnici posto mu je zbog upotrebe Elidela oslabio imuni sistem.
Odmah su prekinuli sa tom terapijom, a prilikom naredne posete lekaru, primetili su njegovu veliku opreznost pri koriscenju Elidela kao i Protopika.

Izgleda da postoji veza izmedju tih krema i nekih oblika karcinoma, a posto su shvatili da je beba u nekoj vrsti eksperimenta, roditelji su prekinuli dalje lecenje kod tog lekara.
Tako da sa Elidelom morate biti veoma oprezni posto se jos ne zna sta moze prouzrokovati kod dece!

Kako ja shvatam, nije cilj da se ekcema sasvim povuce, vec da se ne dozvoli da se generalizuje, tj ne dozvoliti da zahvati celo telo!
Kako ja dalje shvatam, veoma je vazno stalno mackati bebu ovlazivacima, kao i koristiti posebne uljane kupke.
Ishrana je takodje prica za sebe, tj uvodjenje novih namirnica mora biti postepeno.

Ako se beba nocu ne budi zbog svraba, budite zadovoljni.
Ova neopisivo zamorna bolest bi trebalo da se povuce kada bebin imuni sistem ojaca, a to moze potrajati i do skole.

Pozdrav,
danka
Odgovori