Drugo stanje ili...??? Rani simptomi trudnosce?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Nem pojma:-)
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 11:45 am

Drugo stanje ili...??? Rani simptomi trudnosce?

Post od Nem pojma:-) »

Devojka mi ima bol u levom kuku, da li to moze biti simptom trudnoce?
Ide cesto da piski. Inace prehdnu menstrulaciju je dobila 13.12.2008.

Koji su najraniji simptomi trudnoce i kada se pojavljuju u kojoj nedelji???
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Jak osecaj mirisa.... cesto mokrenje... osetljivost grudi... tender.... Zatamnjene bradavice.... Mucnina....
Novi član
Novi član

Kada se pojave ti simptomi, otprilike, u kojoj nedelji od začeca? Inace ona danas mokri dosta često, a poslednju mecu je imala 13.12.2008. Ona kaže da se možda prehladila "dole"???
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Da bi resili dilemu,neka devojka uradi test na trudnocu putem krvi.To moze da uradi u bilo kojoj laboratoriji.Pozz
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Zar nije rano za bilo kakve simptome trudnoce? Prvo ni meca joj jos ne kasni ako je boli " kuk" i cesto piski mogla bi stvarno sa bude urinarna infekcija pa bi trebalo da uradi analizu urina najpre.
Novi član
Novi član

Ona i ja mislimo da je to neka urinarna infekcija. Postavio sam pitanje kada se mogu ocekivati ti prvi simptomi za drugo stanje (mislim na cesto mokrenje), jer cesto mokrenje je simptomaticno za drugo stanje, ali nakon kog vremena od zaceca? Nemojte pogresno da shvatite. Kuk je vise ne boli, a i to sa bolovima u kukovima koliko ja znam se desava dosta posle zaceca, da li sam u pravu?
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Koliko ja znam prerano je za bilo kakve simptome trudnoce a to za piskenje takodje pa onda bolje uradite test i urinokulturu jer ja imam takve simptome samo kad imam neku bakterijsku infekciju a toliko bih zelela da je trudnoca.
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od LjubicaBubica »

Ja sam vec nedelju dana posle zaceca imala zive muke...nocima nisam spavala od bolova kakve u zivotu nisam imala...i to cas sa jedne cas sa druge strane...i svaki sekund sam piskila...doktori su bilu ubedjeni na prvi mah da je van matericna a na kraju sve ispade ok. Kazu da se desava da zene imaju takve bolove samo sa jedne strane jer kod nekoga jajnici jako "rade" i grce se da bi oplodjenu jajnu celiju istisnuli u matericu. Eto tako su meni objasnili. I da se i na pocetku...prvih mesec dana stalno mokti dok je materica natecena i pritiska besiku...a posle ne.
Novi član
Novi član

Hvala na ovoj informaciji, to znaci ima i slucajeva kad se simptomi trudnoce pojave i posle nedelju dana, ali to je cini mi se jako redak slucaj i specifican slucaj. Nego, intresuje me u vecini slucajeva zasto i kada dolazi do cescih mokrenja prilikom ostanka u drugom stanju? Inace, njoj se ta cesta piskenja (svakih 20 minuta) desavaju jedino kad je prehladjena, tako mi ona kaze. A pozalila se danas da su joj i usne malo suve, ali nisu vise. Povisenu temperaturu nema (36,5). Pocela je da pije "pentreksil" kapsule na svakih 7 sati, cajeve, i ne trpi kad joj se piski nego odmah trci u wc, mislim da je to potrebno da se bakterija ne bi razmonozavala. Za vise informacija, ona ima nepunih 20 godina (i jako se boji da ide kod doktora), neredovne cikluse na oko 30ak dana, nekad pre nekad kasnije.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Mislim da je ipak bolje da da mokracu na analizu to moze i u privatnoj lab. pa onda da ako ima neke bakterije pije antibiotike koji odgovaraju za tu bak. nego da uzima antibiotik koji joj mozda i nije adekvatan a mozda joj i ne treba.
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

Mozes procitati na gomilu sajtova da je cesto mokrenje u ranoj trudnoci normalna i ne retka pojava. Ja nisam trckarala bas na svakih 20 minuta ali jesam jako cesto....i pila sam uvin caj misleci da je prehlada.Mada to zavisi i od toga koliko tecnosti unosi. A ja sam taj prvi mesec bila zedna non-stop kao da sam samo so jela....nocu ustajala da pijem vode nekoliko puta a to u zivotu nisam radila...i isto nisam trpela kad mi zatreba na wc...ako odmah ne izbacim tih par kapi sizim...ali je to sve bilo i praceno blagim bolom...a inace sam osecala kao da mi materica pulsira...bas sam imala osecaj kao da sam sva unutra otecena.
A druga stvar...po grudima moze da primeti da li se nesto desava. Meni inace oteknu pre negosto treba da dobijem a cim dobijem splasnu....a sad su ostajale takve....
No u svakom slucaju...pentreksil nije smela da pocne sama da pije....narocito ako jeste trudnoca u pitanju...a i ako nije...moze samo da razvije neke druge bakterije koje ce napraviti neke druge probleme...ili dobro poznate gljivice koje obicno prate pentreksil. Takvih slucajeva je puno.
I nema razloga da se plasi lekara...njihov je zadatak njoj da pomognu i bas ih briga sta je radilai koliko ima godina. Nek uradi BETA HCG iz krvi za trudnocu i analizu mokrace kao sto su vec tu mnogi rekli i nece je boleti glava. Sta je briga sta ce lekar misliti,ona mora sebi da pomogne.
Novi član
Novi član

Mislim da je prehlada u pitanju, jer ovih dana je jako zima, a mi smo bili nagi u kolima nocu :-) Mislim da su joj se jajnicu malo upalili i da joj to iritira besiku pa mora da piski. Odicno posle jela je malo stomak zaboli. Videcemo za koji dan sta ce biti, ako ne dobije mecu sve je moguce, u svakom slucaju hvala svima na pomoci i savetima!
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Za urinarne infekcije - uradi pi pi ujutru u posudicu za urin i posudicu za urino kulturu koje pre toga kupite u apoteci. To obavezno PRE nego sto pocne da pije antibiotik. Onda to odnesete u privatnu laboratoriju, mislim da je oko 500 din analiza. Isti dan bude gotov rezultat analize urina, u kome pise da li ima ili nema bakterija. Ako ima rade i urinokulturu, koja posto se zaseju bakterije na podlogu pokaze koje su u pitanju i NA KOJE ANTIBIOTIKE REAGUJU. To bude gotovo za dva dana. I tek onda se krene sa antibioticima, da ne bi pila neke na koje bakterija, ako je ima, ne reaguje.

Antibiotici se ne piju na pamet iz mnogih razloga. Posebno losa ideja je da ih pije ako iole sumnjate na trudnocu.
Arijela
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 12:31 am

Post od Arijela »

A da li nesvestica moze biti simptom trudnoce?
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

Naravno! Neko bas pada u nesvest...meni se uzasno vrtelo u glavi dok jos nisam znala za trudnocu i sve sam prepisivala umoru. To su moglo bi se reci bili moji prvi znaci i to jako rano.Ali moja vrtoglavica je bila veoma cudna i smesna. Npr. setam ja po kuci i samo od jednom kao da sam pijan,noge pocnem da preplicem i citava soba mi se okrene pred ocima. Nisam imala ono...zacrni se sve kao klasika kad ti je lose...ja sam sve odlicno videla...samo bukvalno kao da sam pijana sve mi se okrene i zateturam se levo desno kao da cu pasti. Eto moje vrtoglavice su bile smesne...ali moja drugarica koja je sad drugi put trudna ona je i kroz prvu celu trudnocu a i sad opet padala jako cesto ali bas joj bude lose,crno pred ocima i gotovo...
Eto :D nemogu ja nikad ukratko
Odgovori