Zdravo svima,
Vec 2 godine imam mikroadenom hipofize i pijem dostinex zbog povisenog prolaktina. Uradila sam drugu MR pre neko vreme i doktor kaze da je sve u redu. Nivo prolaktina sa dostinexom je u granici normale, a i mikroadenom je iste dimenzije i nakon 2 godine dijagnosticiranja.
Zelim da ostanem u drugom stanju, pa sam konsultovala mog endokrinologa dali da prekinem sa terapijom, ali on je rekao da ne prekidam sa dostinexom i kad mi ginekolog potvrdi trudnocu, odma predzem na bromokriptin da bi kontrolirali nivo prolaktina za vreme trudnoce.
Ja sam u nedoumici, jer sam procitala na netu da se ovaj lek zadrzava mesec dana u organizmu nakon prestanka. Ne mogu da nadzem neku informaciju dali je i koliko je opasan dostinex za plod, (jer u uputstvu za ovaj lek pise da pacijent ne sme da bude u drugom stanju i da cak treba da uradi test da bi se trudnoca iskljucila)
Molim ako neko ima informacije u vezi mog problema neka slobodno pise.
Hvala
dostinex i trudnoca
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Ne mogu u potpunosti da ti pomognem ali i ja imam problem sa prolaktinom a isto tako zelim i da ostanem u dr. stanju, samo sto ja pijem norprolac- to je relativno novi lek kod nas i mogu ti reci da sam prezadovoljna, sad sam bas uradila kontrolu i cekam rezultate, a dr. mi je rekla da cu piti ovaj norprolac dok se ne ustanovi trudnoca, mada ja nemam microadenom i kod mene je sve to na celijskom nivou, ali isto su mi rekli da ovaj lek nesteti trudnoci. sto se tice bromokriptina nemoj slucajno da ga uzimas, taj lek se jako tesko podnosi i mnogo mnogo je losiji i od dostinexa i od norprolaca.
Ako se taj bromokriptin tako lose podnosi moze li mi neko preporuciti neki drugi lek za odrzavanje novoa prolaktina tokom trudnoce?marija04 napisao:Ne mogu u potpunosti da ti pomognem ali i ja imam problem sa prolaktinom a isto tako zelim i da ostanem u dr. stanju, samo sto ja pijem norprolac- to je relativno novi lek kod nas i mogu ti reci da sam prezadovoljna, sad sam bas uradila kontrolu i cekam rezultate, a dr. mi je rekla da cu piti ovaj norprolac dok se ne ustanovi trudnoca, mada ja nemam microadenom i kod mene je sve to na celijskom nivou, ali isto su mi rekli da ovaj lek nesteti trudnoci. sto se tice bromokriptina nemoj slucajno da ga uzimas, taj lek se jako tesko podnosi i mnogo mnogo je losiji i od dostinexa i od norprolaca.