donacija jajne celije
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm
donacija jajne celije
Danas sam saznala da su mi sanse za uspeh VTO, sa mojim vrednostima FSH minimalne,gotovo nikakve i da bi pokusaj bio bacanje para,gubitak para i jedno veliko frustrirajuce iskustvo.Sansa sa doniranom celijom je 30%,ali ja nemam nikoga od rodjaka za tako nesto.Ocajna sam i pitam sve koji su mozda imali ovakva iskustva,kako su ih resili.Gde naci donatora,a da to nije rodjak koga nemam,da li uopste postoji sansa da se donator nadje van tog rodbinskog kruga. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 9:43 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm
Znam da u inostranstvu pri klinikama koje rade IVF postoje banke jajnih celija,kao sto postoje i banke sperme.Ne znam koliko ti je interesantna ta opcija,ali eto da znas da je u inostranstvu moguce.Pogledaj malo na internetu,mozda vec u Madjarskoj nadjes nesto.Uglavnom je svuda cena postupka ista kao kod nas,a troskovi za jc su posebno,kao i put i smestaj.
-
- Aktivan član
Draga Marty, ne znam da li si ozbiljna ili se salis jer nesto nemam smisla za humor u poslednje vreme.Postupak se sprovodi tako sto se najpre menstrualni ciklusi usklade, verovatno pijenjem nekih kontarceptiva,zatim se pocev od 2.dana ciklusa stimulise lekovima nastanak sto veceg broja jajnih celija donatoru,prati se njihov rast da bi se kad dostignu odgovarajucu velicinu, a to je mozda 12-13 dana te jajne celije vade,postupak vadjenja se obavlja je u totalnoj anesteziji.Tu se zavrsava postupak sa donatorom i nastavlja dalji postupak sa samim primaocem. Najbolje bi bilo da je donator sam vec ima svoju decu.Naravno sa donatorom bi se prethodno obavila ispitivanja hormona, i ginekoloski pregled u smislu bakterioloskog i virusoloskog pregleda da bi se videlo da li je uopste pogodan za donaciju jc.
ako si jos zainteresovana ti se javi.
Pozdrav
ako si jos zainteresovana ti se javi.
Pozdrav
Ako radis postupak u BIS-u znaj da oni nemaju zamrzivac, gde ce te sa jajnim celijama koje ostanu? Bolje je da radis negde gde imaju zamrzivac kad je vec u pitanju donacija.

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
-
- Aktivan član
sve oplodjene celije profesor vraca,a onda kada se ustanovi koliko se primilo,ostavlja najvise dve ostale uklanja iz materice.Po meni je to odlicno,ne izigrava Boga birajuci embrione i tako ne rizikuje da izabere bas pogresne,pa ni je ne bih bila toliko isfrustrirana razmisljanjem da bi se bas sa nekim drugim embrionom uspelo.
Jel nasla tvoja prijateljica donatora i ako jeste kako,da li je familija?
Pozdrav
Jel nasla tvoja prijateljica donatora i ako jeste kako,da li je familija?
Pozdrav
u svetu se vracaju 2 embriona, i to dva najbolja, ostali embrioni se zamrznu ako su dobri, i vrate u sledecem pokusaju. u sledecem pokusaju kad ti vracaju nazad embrione, od proslog , ti prolazis kroz minimalnu hormonsku proceduru-ako je uopste i ima, znaci u svakom slucaju tvoje sanse da uspes su mnogo vece nego kao kod ovog lekara kog si ti spomenula a koji je tolika skrtica da nece da kupi zamrzivac vec mu je lakse da pobije embrone!
pre su se vracala 3, to je prevazidjeno jer se veci broj teze prima, sanse za uspeh su manje a ako uspe trudnoca je rizoicna i za zenu i za bebe.
u srbiji se svuda vracaju 3!
pre su se vracala 3, to je prevazidjeno jer se veci broj teze prima, sanse za uspeh su manje a ako uspe trudnoca je rizoicna i za zenu i za bebe.
u srbiji se svuda vracaju 3!
-
- Aktivan član
ja ne znam ni za jednu privatnu kliniku koja ima zamrzivac, a u drzavnu ne bih isla zbog naravno poznatnog tretmana prema pacijentima,za ovog profesora znam da je jedan od dvojice najboljih, nemam sta da izgubim osim naravno oara,dobro i zivaca ali mogu mnogo i da dobijem,ne vredi mi zamrzivac ako lice koje radi postupak nije strucnjak.Ostali lekari vrate 2-3 embriona, ao stale odmah pobiju, a u ovom slucaju se to radi nakon eventualnog uspeha, tako da je ova varijanta ipak bolja.
Pozdrav
Pozdrav