1. ja imam 34 godine suprug 41 godinu u braku smo 12 godina.
2.nemamo dece i nisam nikada ostvarila trudnocu.
3.prvu menstruaciju sam dobila u 14 godina.ciklusi su mi izuzetno neredovni od pre nekih tri godine,a do tada su bile normalne i redovne tacno na 26 dana.zadnjih tri godine mi dolaze na nekoliko meseci,otprilike na 2,5-3 meseca i morali su da je izazivaju sa primolut nor 5.jer drugacije nisam mogla da dobijem.menstruacije su mi sa malim krvarenjem i traju 6- 7 dana.poslednju sam imala pre 3 meseca i to bez ikakvih tableta,dosla je sama od sebe.
4.dijagnoza kod mene je primarni sterilitet.i imam anovulatorni ciklus.rekli su da ja nemam folikule.
5.takodje sam se i operisala :
96' godine sam imala cistu na desnom jajniku koja je pukla i pocepa jajnik.to su samo zakrpili kako mi je objasnjeno?!
sa otpusne 22.04.96.god.:haemathoperitoneum. ruptura ovarii l.sin. cystis ovari l.sin. appendicitis concomitans.adnexitis lat sin in sanationem. poslata sa dijagnozom :Tu retrouterinum .st post appendectomiam et cystectomiam.UZ nalaz od tada je :uterus u AVF,sa manjim miomomatoznim cvorom na zadnjem zidu koji ne prelazi 15mm.retrouterino vidljiva policisticna formacija koja najverovatnije odgovara desnom hidrosalpinxu.leva normalnog izgleda.endometrijum neprelazi iz proliferativne faze pa se prema tome neradi o ektopicnom graviditet.terapija palitrex 7 dana.
14.02.97.god.: adnexoparametritis bill p.p. lat dex. RVF uteri semifixata st ppst operationem cystis ovarii lat dex a.m.X zavrsna dijagnoza : st post cystectomiam lat sin.
sa otpusne 12.03.98.gd.:tu adnexorum lat. dex. st. post extirpacio catis ovarii lat. sin. st. post apendectomiam. zavrsna dijagnoza: tu cysticum ovarii lat. dex. st. pot apendectomiam et cystectomiam ovarii l.sin aa. II
13.05.98god.: tu retrouterinum.st post appendectomiam et cystectomiam aa II zavrsna dijagnoza: adnexitis lat sin in sanationem.
otpusna od 30.12.04.god.:uputna dijagnoza: endometriosis ovarii bill. st post punctionem cystis endometrtica am II. zavrsna dijagnoza je :endometriosis ovarii bill. st post punctioneum cy endometriotica am II. pelvoperitonitis chronics adhesiva.adhesiones multiplic.
takodje posle prve operacije mi je ustanovljena ranica na grlicu koja je nestala sama od sebe posle nekoliko meseci ?!
godinama sam lecena u visegradskoj sa dijagnozom cista dok prosle godine nije posumnjao dr.petronijev (visegradska)na endometriozu i uradio je prvo punkciju a posle toga me je i operisao. i to je sve uklonjeno.posle toga sam pola godine dobijala zoladeks i nisam imala menstruacije za to vreme.pa ni 2-3 meseca kasnije posle tog perioda. pa su izazivali nekoliko puta. na pocetku prva 2-3 puta dobila a posle ni to nije moglo da pomogne pa sam prestala da pijem.i desila se ona pre tri meseca koja je sama dosla bez pomoci.ujedno i poslednja koju sam imala.
takodje radjen mi je i hsg i nalazi su uredni.kavum uterusa normalnog oblika,sinistroponiran,homogeno ispunjen kontrasom,jasnih ivica endometrijuma.obe tube izvijugane,lako prosirene,propustaju kontras,koji se vecim delom zadrzava u periampularnim adhezijama.preporucuje se laparoskopija.
ali posle toga uradjeno punktiranje ciste koje je pokazalo da je sadrzaj gust i cokoladni i nakon dva meseca uradjena operacija endometrioze.
6.od ostalih nalaza koje su mi radili su sledece:
UZ poslednji
bakterioloske analize su sve uredne,urino,mikoplazma i klamidija takodje.
krv i biohemija su u redu
urin takodje i urinokultura
kloposkopski nalaz mi je uredan bez vidljivih promena na grlicu materice.
PAPA test mi je uredan II grupa
7. spermogram moga supruga :
kolicina 2,5 ml
miris: spesifican
ph 7,5
konzistencija:viskozna
kristalizacija posle II 2-
vitalnost spermija dobra
pokretljivost odmah 65% posle pola sata 60%
broj spermatozoida 48x10(na 6)
inace radjeno u n.frontu
8.hormonsku analizu nemam jer su je zadnji put zagubili u bolnici a ja novu nisam radila.pravo da vam kazem nisam imala vise snage

9.jednom pokusana insiminacija i nije uspela i to prvi mesec uzimanja klomifena i to 2 tablete.nakon toga jos tri meseca pojacavali su mi dozu i nijednom nisam imala dovoljan rast folikula .prvi mesec krenula sa 2 tablete imala jedan folikul i tada je probana insiminacija ,drugi mesec 3tab. folikul stigao do 14mm i prestao da raste, pa treci mesec nisam ni imala folikul ni ako su pojacali dozu na 4 tablete.tada se ponovo pojavila cista od 2 cm.mada doktor misli da je to od nekog folikula koja nije pukao. i preporucena mi je vantelesna da ne gubim vreme.od tada nisam isla kod lekara.inace sa klomifenom sam pocinjala uvek od 2 dana posle menstruacije?!tako su mi kazali ne drugog dana ciklusa.i pila sam uvek 5 dana za redom.
eto ja malo opsirno (mozda i malo nejasno) ne znam gde se vise nalazim. ali zelim da imate u uvid sta sam sve prosla.a osim ovoga tu su i stotine odlazaka za davanje brisa na bakterije,pa krv za analize obicne,biohemije,aids,hepatitis.....i sve tako u krug vec 12 godina.nemam vise snage vi ste mi jos jedina nada koja mi je preostala.dajte nam neki savet i kazite mi otvoreno da li ima sanse da i ja rodim bebu