Veliki pozdrav svima!
Najlepse bih vas zamolila da mi date odgovore na pitanja vezana za hormonske pilule. Htela bih da pocnem da uzimam kontracepcijske pilule ali me zanima sledece:
1) Prosle godine sam uzimala tablete za "jutro posle" sigurno 9,10 puta. Znam da sam pogresila. Necu ih vise piti. Da li to moze uticati na ove pilule koje cu sada uzimati?Verovatno Diane 35.
2) Konracepcijske pilule bih uzimala jedno 4 meseca. Da li uopste da ih uzimam s obzirom da znam da one treba da se uzimaju duze vreme. Organizam ce se taman navici a ja cu prestati da ih uzimam.
3) Interesuje me, hormone koje unesem pilulama STA TACNO MOGU DA URADE MOM ORGANIZMU?KAKAV HAOS?STA DA POREMETE. Zdrava sam, imam redovnu menstruaciju.
4) Da li ti hormoni koje unesem pilulama vremenom nestaju kada prestanem da uzimam pilule,ili ostaju da zive u meni?
Hvala vam u napred!
ZA DOKTORE!TACAN UZROK HORMONSKOG POREMECAJA?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 24, 2008 11:50 am
Vidim da ti niko nije odgovorio, pa hajde da sa tobom podelim veteranski staz sa piluama (10+ godina):
1. Ne bi trebalo da utice.
2. Organizam se nekad navikne i ranije. Obzirom na to da si uzimala jutro-posle pilulu prakticno jedno mesecno prosle godine (
) onda je bolje da uzimas kontracepciju makar i 4 meseca, bice ok.
3. Kontracepcija je bezbedna za zene koje ne puse i koje se normalno krecu i mladje su od 35. Mnoge zene imaju razne "simptome", tipa glavobolje, krarenja izmedju menstruacija, zadrzavanja vode u organizmu, gojenja ili mrsavljenja... Ali to varira opd zene do zene i ne mozes znati dok ne probas. Obzirom da si prezivela deset jutro-posle pilula, ove normalne ce za tvoj organizam da budu odmor.
4. Ako hormoni ostaju da "zive u tebi", zasto bi morala da ih uzimas svakodnevno u priblizno isto vreme? Hormoni se izbacuju iz organizma, t.j. upotrebe se tog dana kada se uzmu i zato ti trebaju novi.
Nadam se da ce ti ovo pomoci.
1. Ne bi trebalo da utice.
2. Organizam se nekad navikne i ranije. Obzirom na to da si uzimala jutro-posle pilulu prakticno jedno mesecno prosle godine (

3. Kontracepcija je bezbedna za zene koje ne puse i koje se normalno krecu i mladje su od 35. Mnoge zene imaju razne "simptome", tipa glavobolje, krarenja izmedju menstruacija, zadrzavanja vode u organizmu, gojenja ili mrsavljenja... Ali to varira opd zene do zene i ne mozes znati dok ne probas. Obzirom da si prezivela deset jutro-posle pilula, ove normalne ce za tvoj organizam da budu odmor.
4. Ako hormoni ostaju da "zive u tebi", zasto bi morala da ih uzimas svakodnevno u priblizno isto vreme? Hormoni se izbacuju iz organizma, t.j. upotrebe se tog dana kada se uzmu i zato ti trebaju novi.
Nadam se da ce ti ovo pomoci.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 24, 2008 11:50 am
Cao!
Puno ti hvala na odgovorima! Zaista su mi trebali.
Veliki pozdrav!
Veliki pozdrav!