Za doktore-rezultat double testa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bojanab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 18, 2005 7:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Za doktore-rezultat double testa

Post od bojanab »

Molim Vas za malo vremena, treba mi jos neko misljenje kako bih razbila sumnjicavost.

Dakle, trenutno sam u 13+5-oj nedelji trudnoce
Dana 05.05.06 radjen je ultrazvuk sa sledecim nalazom:

amenoreja 12+5, BPD:25, FL:11, HC:88, AC72 sto odgovara trudnoci 13+4, FHR+m, FM+, AFV+, PL homogena sa prosirenim krvnim sudovima na amnijalnoj strani na donjem polu
Plod morfoloski b.o.
NT:1,6mm

Sledeceg dana radjen je double test sa rezultatima:
freeB hCG:44,6, MoM corr. 1,58
PAPP-A:1,29, MoM corr.0,46
Rizik DS:
-prema starosnoj dobi(27,4 u trenutku porodjaja) 1:1215;
-god+free BhCG+PAPP-A 1:391
Rizik Trisomy 18:<1:10000
Moja doktorka je rekla da je po svim ovim nalazima apsolutno sve OK , da nemam razloga za brigu i sledeci UZ zakazala za 28.06.
Ja sam u medjuvremenu razgovarala sa par svojh koleginica, i neke su mi rekle da je rezultat screeninga na DS trebalo da bude bolji.
Jednoj je ,cak ,njen doktor rekao da rezultat rizika po kombinovanoj metodi treba da bude duplo manji od rizika za godine da bi sve bilo OK!
Znam da je a DS cut-off 1:250, ali ipak me sve ovo malo zbunilo.
Da li treba da radim dalje anlalize(triple test)?

Takodje me zanima da li postoji neka opasnost od toga sto su na jednom delu placente prosireni krvni sudovi, kao sto se iz nalaza vidi-od doktorke sam dobila tumacenje da to nije nikakav problem.

Napominjem da ni muz ni ja u porodicama nemamo genetskih poremecaja, a da je trudnoca do sada proticala takoreci bez problema, bez mucnina, krvarenja i sl. i to toliko da a nekada i zaboravim da sam trudna.
Bila bih vrlo zahvalna kada bi mi neko odgovorio, ako nista drugo zato sto Vas do sada i nisam mnogo opterecvala:):):).

Pozdrav, Bojana
bojanab
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 18, 2005 7:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bojanab »

Malo sam razocarana, nema nijednog odgovora.

Bila bih veoma zahvalna ako bi se neko javio, jer mi curi vreme za eventualni triple test

Imajte razumevanja!
pinkomothus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 1:53 pm

Post od pinkomothus »

Mislim da se tvoja doktorica bolje razume nego tvoje drugarice.
Odgovori