Za doktore - prenatal vitamini i pregledi u trudnoći

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Za doktore - prenatal vitamini i pregledi u trudnoći

Post od aida7b »

Dragi naši doktori,
Ja sam posle godinu i po dana muke sa e.coli u urinu, pa kasnije i sa ureaplazmom konačno ostala trudna.
Ušla sam u devetu nedelju i za sada je sve ok :)
Ono sto bih molila da napišete za sve trudnice i za sve buduće trudnice je Vaše mišljenje o tome da li treba uzimati prenatal vitamine i kada je potrebno početi sa uzimanjem istih i koje su Vaše preporuke, kao i to koje je preglede neophodno obaviti u trudnoći i u kom periodu kao i za koje starosne kategorije budućih majki (ja imam 34 godine, ali ako možete da napišete za nekoliko starosnih kategorija, verovatno će mnogima značiti).
Ja sam od drugarica dobila na poklon knjigu "Šta da očekujete dok čekate bebu" i mnogo toga što tamo piše, čini mi se, odnosi se na neke drugačije od našeg zdravstvene sisteme (npr. porođajne sobe, muzika, prigušeno svetlo na porođaju i sl. - eh, kako to dobro zvuči).
Hvala Vam puno unapred.
Odgovori