Imam 30 god, a suprug 33.U braku smo 7 godina, i nikad nisam ostajala trudna.Nikakvih problema sa zdravljem.Nisam alergicna na lekove.Laboratorijski nalazi uredni.2005.god.otklonjena promena na grlicu materice Loop dijatermijom gde je patohistoloska analiza pokazala da je promena bila H-SIL.Tipizacijom utvrdjeni virusi visokog rizika 16 i 18.Od tada imam redovne kontrole i papa je uvek u redu.Suprug ima jako los spermogram, pa smo se odlucili za ICSI.U postupku smo i ja sam pocela da primam suprefact od 19. dana ciklusa.Inace ciklusi su mi uredni na 25-26 dana.
Laparoskopija i HSG pokazali da su jajovodi prohodni, fimbrije ocuvane, materica ok.
Znaci, na Suprefactu sam i kada dobijem trebala sam da se javim dr sto sam i uradila 4. oktobra, a iz klinike su mi rekli da dodjem 8.oktobra, kada sam trebala da proverim hormone i UZV. Na UZV je bilo sve cisto ko suza.Posto hormoni nisu bili gotovi,dr mi je rekla da od danas krenem sa minimalnom dozom GONALA F, jedna ampula dnevno.Naravno trebali smo i nalaze hormona.E oni su stigli verovatno kasno juce i jutros me Dr zove i kaze da ne krecem sa stimulacijom posto mi je povecan LH. Normalne vrednosti su ispod 2, a meni je 2,41.Koje razocarenje! Taman sam se opustila i mislim sve je ok, kad ono...Dr mi je rekla da nastavim sa Suprefactom 0,5ml dnevno do petka i u subotu opet proverim LH.Ukoliko je opet visok prekidamo postupak.Suprefact sam pocela da primam od 24.septembra, kada mi je bio 19.dan ciklusa.Da li mogu, uopste, da se nadam da ce nivo Lh pasti ? Kako mi je dr objasnila to znaci da su mi jajne celije loseg kvaliteta ovog meseca.Da li je to dosta visok LH? Je l' moguce da su sve moje jajne celije loseg kvaliteta?
Za doktore:Povecan LH
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik