Prijateljica je radila cervikalni i vaginalni bris i nadjeni su ovi Doderlajn bacili. Nisam sigurna da li je rekla da su nadjeni u cervikalnom ili vaginalnom uglavnom ja nisam znala da joj odgovorim sta je to pa eto da vas zamolim i u moje i u njeno ime da nam objasnite sta su doderlajn bacili, da li je to opasno i kako se leci?! Otici ce kod svog ginekologa ali ima zakazano sledece nedelje a i ona i ja smo nestrpljive da saznamo sta je to.
Pozdrav,
Blonde
Doderlajn bacili?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Doderlajn bacili?

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sa neta:
Expert:
Date:5/24/2000
Subject:Too many Doderlein Bacillus
Question
Dr. Berkman,
I am a gynecologist in Brazil.(I have been into practice for two years)I know that Gardnerella causes diminishing of Doderlein Bacillus in vagina, but what is the cause of the opposite?
I have a 25 year-old-patient who happens to have a vagina secretion, but on the lamina of her Pap test we see that everything is clean, no bacterias, no protozoans,no fungus, but lots and lots, more than usual amount of Doderlein Bacillus plus broken cells.She takes contraception pills, would this have anything to do with the increasing of Doderlein?
Why are there so many D.Bacillus?
Considering we have to have in mind that the important is the patient and not the lab exam, and considering the secretion really bothers her,I feel I should do something for her.Would you treat a person with a case like this?If only recommendations should be given, not medice at all, please, tell me which are them, I mean, the recommendations.
Thank you very much!
Sincerely yours,
Leda De Souza
Answer
Dr. De Souza:
You are describing what our literatue has referred to as "cytolytic vaginosis" or "desquamative inflammatory vaginitis".
In this condition, the "whiff" test is negative, the pH is variable and a drop of hydrogen peroxide will often react with bubbling. The patient is usually monogamous with no history of STD's.
One possible cause for the condition is thought to be overuse of over-the counter and prescription vaginal medications, usually in the attempt to treat an assumed "yeast" infection.
Treatment is to refrain from using any intra-vaginal medications; good personal hygiene; and perineal washes with plain, tap water.
Hvala na odgovorima ali zasto bi onda napisali da ima to, pisalo bi saprofitna flora koliko sam shvatila njoj su ti bacili povecani 

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
da ne bude ono-mnogo babica kilavo dete....
u tekstu koji je citirala Cat, a i u jos nekim koje sam iscitala, stoji da do ove situacije (povecanog broja lactobacilla) dolazi uglavnom zbog pogresno(!!!) dijagnostikovane/lecene gljivicne infekcije (candide), te je jedina "terapija" prekid svake terapije antimikoticima (oralno/vaginalno),...... Savetuje se jos: koriscenje ulozaka umesto tampona, izbegavanje jogurta na bazi probiotika (LGG, AB kulture,...), sitz bath (potapanje u mlaku kupku),....etc.
Blonde, javi sta kaze dr.
pozz.
u tekstu koji je citirala Cat, a i u jos nekim koje sam iscitala, stoji da do ove situacije (povecanog broja lactobacilla) dolazi uglavnom zbog pogresno(!!!) dijagnostikovane/lecene gljivicne infekcije (candide), te je jedina "terapija" prekid svake terapije antimikoticima (oralno/vaginalno),...... Savetuje se jos: koriscenje ulozaka umesto tampona, izbegavanje jogurta na bazi probiotika (LGG, AB kulture,...), sitz bath (potapanje u mlaku kupku),....etc.
Blonde, javi sta kaze dr.
pozz.
Javicu kad bude otisla kod lekara, napisala sam gore da to nije moj rezultat vec moje prijateljice, meni tek predstoji kontrola. Ici cu opet na vaginalni, cervikalni, VS i onde tri dosadne bakterije. Kao sto znate bila sam na histeroskopiji i lezala 10 dana u bolnici a kako su nase bolnice jako ciste svaki put kad dodjem ja se prekontrolisem da nisam pokupila neku infekciju. Kad budem uradila javljam vam moje rezultate nadam se da nece imati nista.