da li su dnevni ulosci stetni?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
italiano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 28, 2012 1:07 pm

da li su dnevni ulosci stetni?

Post od italiano »

imam 39 godina i vec godinama koristim dnevne uloske. juce mi drugarica kaze da su stetni,da izazivaju gljivice..i da se uz pomoc njih najbrze siri klamidija..nista mi nije jasno,od svog ginekologa tu informaciju nikad nisam dobila,cak mi i posle pregleda da dnevni ulozak..da li su svi stetni ili postoji makar neka grupa proverenih ulozaka...
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: da li su dnevni ulosci stetni?

Post od Cat »

Koliko znam, dnevni ulošci i ulošci generalno pogoduju razvoju kandide jer ne propuštaju vazduh pa se intimni delovi 'upare', koža ne može da diše, razvija se topla i vlažna sredina koja je raj za gljivice.

A zašto nosiš dnevne uloške? Ako imaš pojačan sekret proveri da nemaš neku infekciju, nosi pamučni veš, promeni prašak, izbaci omekšivač itd.

Iskreno, ne vidim svrhu uložaka van menstruacije. Spominju neku 'svežinu tokom celog dana' - po meni, svežinu imaš i kad se redovno pereš i menjaš veš a posle celog dana u jurnjavi sveža neću biti pa da nosim tri para uložaka...
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Cat napisao:Koliko znam, dnevni ulošci i ulošci generalno pogoduju razvoju kandide jer ne propuštaju vazduh pa se intimni delovi 'upare', koža ne može da diše, razvija se topla i vlažna sredina koja je raj za gljivice.

A zašto nosiš dnevne uloške? Ako imaš pojačan sekret proveri da nemaš neku infekciju, nosi pamučni veš, promeni prašak, izbaci omekšivač itd.

Iskreno, ne vidim svrhu uložaka van menstruacije. Spominju neku 'svežinu tokom celog dana' - po meni, svežinu imaš i kad se redovno pereš i menjaš veš a posle celog dana u jurnjavi (ili sedenju) sveža neću biti pa da nosim tri para uložaka...
italiano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 28, 2012 1:07 pm

Post od italiano »

nemam pojacini sekret....ponekad neki mali iscedak...jednostavno navika. potpuno si u pravu za sve sto kazes. nazalost o ovome nista nisam znala,bilo mi je normalno da koristim dnevne uloske ...sto je najgore ni ginekolog ti ne kaze neke stvari vec ti jos i doda posle pregleda..ali ok..ucimo se dok smo zivi
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Nikad se ne treba oslanjati na mišljenje samo jednog čoveka. ;)
Odgovori