Hitno mi je potreban savet nekog stručnog lica - da li se u trudnoći sme konzumirati đumbir, pošto sam na interenetu čitala da su mišljenja podeljena? Da ili ne? Hvala unapred!
Djumbir u trudnoći?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Djumbir u trudnoći?
Dragi korisnici,
Hitno mi je potreban savet nekog stručnog lica - da li se u trudnoći sme konzumirati đumbir, pošto sam na interenetu čitala da su mišljenja podeljena? Da ili ne? Hvala unapred!
Re: Djumbir u trudnoći?
Због чега намераваш да користиш ђумбир? Можда постоји замена.
Koristim ga preventivno, za jačanje imuniteta i protiv raznoraznih virusa i bakterija. Logično mi je da ne može da škodi, jer je biljka u pitanju, ali me zanima nečije mišljenje.
Како га користиш? Размутиш у води? Занима ме колико дуго га користиш и да ли има ефекта.
Ne, narendam koren i pomesam sa medom. Zna li neko da mi da odgovor - sme li ili ne? 
Ако сумњаш немој да га користиш. Пробај да сазнаш у Институту "Јосиф Панчић" јер се они баве биљкама.
Препоручујем ти домаћи препарат од белога лука и комовице. Погледај га на мом сајту под Савети, Здравље, Имунитет.
Препоручујем ти домаћи препарат од белога лука и комовице. Погледај га на мом сајту под Савети, Здравље, Имунитет.
-
Bojana2311
- Aktivan član

- Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm
Nitnice,
oprezno sa biljkama u trudnoci! Izazivaju kontrakcije, i krvarenja...Meni su doktori dok sam cekala bebu izricito zabranili biljne preparate, cajeve, itd. Ja sam upravo nasla vezano za djumbir da mozes u trudnoci da ga koristis, 1 gr dnevno, odnosno cetiri puta po 250 miligrama. U slucaju kontrakcija odmah prestati, u poodmakloj trudnoci nikako.
Ti ipak pitaj doktora, za svaki slucaj..
Pozdrav!
oprezno sa biljkama u trudnoci! Izazivaju kontrakcije, i krvarenja...Meni su doktori dok sam cekala bebu izricito zabranili biljne preparate, cajeve, itd. Ja sam upravo nasla vezano za djumbir da mozes u trudnoci da ga koristis, 1 gr dnevno, odnosno cetiri puta po 250 miligrama. U slucaju kontrakcija odmah prestati, u poodmakloj trudnoci nikako.
Ti ipak pitaj doktora, za svaki slucaj..
Pozdrav!
Bojana, puno ti hvala. Ipak ne bih da rizikujem!