Disbalans hormona

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ptanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 27, 2008 3:32 pm

Disbalans hormona

Post od ptanja »

Ja sam nova i nemam pojima da li ce ovo uspeti, ali da probam.
Citala sam razna iskustva ovde i pitala bih da li neko zna dobre doktore za pravilno odradjivanje terapije hormonima.
Ako sam uspela da se sporazumem sa nekim, molim Vas da mi odgovorite sto pre jer sam poludela od svega i svacega sta sam cula i od cena o kojima sam se raspitivala.Pozdrav :)
SPKDPNKJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 30, 2008 8:52 am

Post od SPKDPNKJ »

Pa da ja pokusam da ti odgovorim i probijem led za druge..

Naime, kod te hormonske terapije se nikada ne zna, jer je problem u tome sto je svaki organizam i covek specifican i reaguje drugacije (sto i doktori ne mogu da predvide tacno). Sve zavisi i od tvojih godina, da li si radjala, da li imas redovne menstruacije, druge neke manifestacije tj. koji ti je stepen to disbalansa?
Hormoni su jako osetljivi, i reagiju na sve i svasta (stres, hranu itd.) sto moze biti uzrok. Odnosno treba locirati uzrok kod svakoga. Takodje vrednosti zavise i od ciklusa..

Meni su prepurucivali hormonsku terapiju, zbog neredovnih menstruacija. Ja sam bila bas mlada, i posle je ustanovljeno da to i nisu toliki poremecaji i da su mnogo toga uzrokovale i ciste na jajnicima. Cak sam isla privatno kod nacelnice (tadasnje) Narodnog fronta, koja mi je odmah dala hormonski preparat. Uz konsultacije sa nekim zenama, ja nisam htela to tada da pijem..Mozda sam super odlucila. Takodje doktori su preporucivali i one anti-bebi pilule, kao vid terapije. I tu zene reaguju razlicito. Nekima ne smeta, neke se naduju, nekome trpne ruka od toga (npr. meni)..cim vidis efekat odmah treba da reagujes i da odustanes ako tvom organizmu ne prija.
Jedna moja drugarica je pribegla toj terapije, jer ne moze da ostane trudna. Jos nema neke nus efekte (mozda zato sto je na pocetku, a mozda je sve ok), a znam neke koje su se ugojile i deformisale od kljukanja hormonima.
Mislim da je najvaznije kako ti reagijes i prava mera. I koliko imas godina itd.
Hvala Bogu, kod mene se super sredilo i bez te terapije, ali to je moj primer. Cak sam ostala i trudna bez nekih problema.
ps. lekare da ti preporucim ne znam, ali mozda u tvom mestu i domu zdravlja neko zna neke uspesne primere. cak mozes da pitas i u apoteci, neverovatno je koliko apotekarke znaju o svemu, jer im dolazi 100 ljudi i daje informacije, ili se zali ili se hvali..najbolje je naravno ako imas nekog doktora da ti preporuci..jer se neke stvari prosto procuju.
Odgovori