Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Caos svima prvi put sam na forumu. Imam jednu dilemu. Da li je moguce da sam trudna i ako sam uradila test na trudnocu na 26 dan i bio je negativan. Sada mi je 38 dan i jos nista:) Nadam se da je test pogresio.
Zavisi koji si test uradila. Neki pokazuju trudnocu tek kasnije (kad i sama shvatis ).
Moj ti je savet - uradi beta HCG test iz krvi! On ne moze da omane!
Srecno i dobrodosla na forum!!!
cao svima, i ja sam prvi put na forumu. i imam dilemu. koristim kontraceptivne pilule od pre 2 meseca, pa mi neke stvari jos nisu jasne. naime, zakasnila sam sa uzimanjem pilule sat vremena, a pre toga sam imala seksualni odnos (bez neke druge zastite). sad se ja mislim da li da se sikiram ili odem po pilulu 'jutro posle', pa ako mi pomognete da se odlucim, bicu vam veliko zahvalna
Draga Nikoleta,
Nemam neko iskustvo sa pilulama, ali mislim da sat vremena kasnjenja ne menja mnogo stvar, tj. da si zasticena.
Potrazi ovde na forumu (koristi opciju "trazi"), mislim da ima dosta tema o kontraceptivnim pilulama.
Pozdrav.
Masha
Hvala vam svima na cestitkama
Inace radjen mi je ultrazvuk i za sada smo jos mali . U 5 4/7 sam nedelji. Dobila sam da pijem "Fluorogal" samo ne znam da li jos da ga pijem posto u uputstvu pise tek od 12-te nedelje. A takodje dobila sam i "Folan" i preporucena doza po uputstvu je 200-500mcg/dan, dok mi je doktorica prepisala 2x1 od 5mg, tako da nemam pojima koliko da pijem. Ako neko ima iskustava sa tim lekovima neka mi javi kako i sta treba .
Pozdrav svima!
Ja preparate fluora ne preporučujem pacijentkinjama. Ne treba ih uzimati bar ne pre završene organogeneze, 12ng, pa čak ni tada.
Mišljenja su oprečna, ali s obzirom da se kumuliše (gomila) u organizmu kostima, hipofizi i ostalim tkivima, vezuje za metale, čini kompleks sa olovom, aluminijumom. Veoma je biološki aktivan i u malim koncentracijama. Itd.itd...