DIJAGNOZA N72
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
DIJAGNOZA N72
dobila sam dijagnozu N72, ginekolog mi je rekao da imam pocetak neke promene na materici i samo crvenilo na njoj i nista vise bez izraslina i icega drugog, komplikovano za lecenje pa cak i to da se otklanja hiruskim putem u vidu spaljivanja i da me sve to ceka za par meseci, da li je neko imao ovakvu promenu, 

Re: DIJAGNOZA N72
N 72 je upala grlioća odnosno cervicitis. Ta upala može biti akutna i hronična. Uzročnici mogu biti razni i zato treba uraditi cervikalni bris. Da li vam je uzet bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu?
Da li vam je rađena kolposkopija? Da li vam je ginekolog pomenuo neku leukoplakiju,eritroplakiju, mozaike, ektopiju?
Koliko imate godina?
Niste baš najbolje objasnili o čemu se radi ili vaš ginekolog nije popričao kako treba sa vama jer sve ovo što ste napisali nije precizno.
Da li imate neki izveštaj kod sebe?
Pozdrav.
Da li vam je rađena kolposkopija? Da li vam je ginekolog pomenuo neku leukoplakiju,eritroplakiju, mozaike, ektopiju?
Koliko imate godina?
Niste baš najbolje objasnili o čemu se radi ili vaš ginekolog nije popričao kako treba sa vama jer sve ovo što ste napisali nije precizno.
Da li imate neki izveštaj kod sebe?
Pozdrav.
Re: DIJAGNOZA N72
Imam 29god., javila sam se na redovnu kontrolu bez ikakvih tegoba, doktor je na pregledu primetio crvenilo na materici, radjena je kolposkopija i potvrdjeno je isto vec spomenuto crvenilo bez ikakvih promena sem boje, iz briza cerviksa sam imala crevnu bakteriju -enterococcus species-, posle popijenih antibiotika ona je nestala, doktor savetuje da cekam izmedju 3-6 meseci na kontrolu gde bi mi on mali deo izvadio i poslao na analize u slucaju tumora koji on zeli da izuzme kao mogucnost, i uz dobre nalaze savetuje mi operaciju spaljivanja tog dela materice, hvala mnogo, pozdrav