Diane 35 zabranjen u Francuskoj!Da li su pilule stetne?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 01, 2012 9:28 pm
Diane 35 zabranjen u Francuskoj!Da li su pilule stetne?
Molila bih nekog od ginekologa da prokomentarise aktuelne natpise u novinama na temu leka Diane 35. Ovaj lek je navodno zabranjen u Francuskoj, jer su poslednjih decenija zabelezeni slucajevi venske tromboze sa smrtnim ishodom. Vec tri godine koristim kontraceptivne pilule, pre mesec dana pocela sam sa primenom ovog leka. Znam da je jedan od nezeljenih efekata kontraceptivnih pilula tromboza, redovno idem na kontrole. Zaista mi nije bilo svejedno kada sam procitala ovako nesto, pa bih molila nekog da prokomentarise. Unapred zahvalna.
Re: Diane 35 zabranjen u Francuskoj!Da li su pilule stetne?
Nisam ginekolog,ali sam klinicku farmakologiju poprilicno dobro proucio.Ono sto ti mogu reci je,da i obican paracetamol/febricet/,moze dovesti do fatalnog ostecenja jetre.Farmaceutske kuce moraju da istaknu sva nezeljena dejstva jednog leka.Sadasnji kontraceptivi su daleko bezbedniji,nego sto su bili pre 20-ak i vise godina.
Орална контрацептивна средства смеју да се користе највише годину дана. Потом мора да се направи пауза од годину дана. Ако се то не поштује, директно се срља у велики проблем.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Da ispravljam ili ćeš sam da brišeš post?aa_aca napisao:Орална контрацептивна средства смеју да се користе највише годину дана. Потом мора да се направи пауза од годину дана. Ако се то не поштује, директно се срља у велики проблем.

P.S. Kao i za sve ostalo u životu bitna je dobra priprema...
Ako su faktori koagulacije uredni, ako ne postoji kakva trombofilija, nema cisti i tumora na dojkama, nema hipertenzije može se reći da su tablete relativno bezbedne... i da se mogu kontinuirano koristiti bez pauze, dokle god postoji potreba za njima. Pauze ne gode organizmu. Taman se navikne na prisustvo tableta, a onda s epravi pauza... nije logično... znači DIANE 35 je bezbedan ukoliko se daje na odgovarajući način i za tačno određenu grupu pacijenata tj. za osobe pogođene PCO sindromom i ostale sa povišenim androgenim hormonima...
pozzzz

Е баш не могу да нађем гумицу да бих обрисао пост.
Малер!
Има много "ако". Ко још толико води рачуна о себи да на пола године проверава све те силне параметре?

Има много "ако". Ко још толико води рачуна о себи да на пола године проверава све те силне параметре?
-
- Aktivan član
Dovoljno je prvo put, a nakon toga na 2-3 godine...aa_aca napisao:Е баш не могу да нађем гумицу да бих обрисао пост.Малер!
![]()

pozz
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 01, 2012 9:28 pm
Hvala na odgovorima. I ginekolozi kod kojih se kontrolisem su mi rekli da nije potrebno praviti pauzu, vec da naprotiv ovo i jeste terapija koje se koristi duzi vremenski periodi.
Како који гинеколог.
Неки кажу једно, а неки друго - као и обично.

-
- Aktivan član
Ovi što kažu to drugo nemaju pojma...aa_aca napisao:Како који гинеколог.Неки кажу једно, а неки друго - као и обично.

Док пацијент сазна који лекар је у праву - буде касно.
-
- Aktivan član
Svaki pacijent zaslužuje lekara kojeg ima...aa_aca napisao:Док пацијент сазна који лекар је у праву - буде касно.

Хм. Генерално гледано, мислим да си у праву. Да ли то значи да треба да дигнемо руке од форума?Zli doktor napisao:Svaki pacijent zaslužuje lekara kojeg ima...