Diane 35

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
White Rose
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 1:51 pm

Diane 35

Post od White Rose »

Mene interesuje, ako bih pocela da pijem Diane 35, da li cu nakon prestanka uzimanja istih imati neke probleme? Imam policisticne jajnike i doktor mi je preporucio te tablete kako bi resila problem policisticnih jajnika, ali me interesuje da li cu npr nakon nekog vremena uzimanja tableta imati iste probleme sa jajnicima? Da li se prestaje sa koriscenjem kontraceptivnih pilula samo ukoliko zelim da dodje do trudnoce ili to ne mora biti jedini razlog?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Diane 35

Post od Zli doktor »

White Rose napisao:Mene interesuje, ako bih pocela da pijem Diane 35, da li cu nakon prestanka uzimanja istih imati neke probleme? Imam policisticne jajnike i doktor mi je preporucio te tablete kako bi resila problem policisticnih jajnika, ali me interesuje da li cu npr nakon nekog vremena uzimanja tableta imati iste probleme sa jajnicima? Da li se prestaje sa koriscenjem kontraceptivnih pilula samo ukoliko zelim da dodje do trudnoce ili to ne mora biti jedini razlog?
DIANE 35 je dobar način da se reguliše (drži pod kontrolom, ali ne i izleči, jer ga nije moguće izlečiti) sindrom policističnih jajnika. ALI, ako vam nije potrebna kontracepcija i osim neredovnih ciklusa nemate većih problema, postoji i drugi način da se lečite. Potrebno je uraditi OGTT sa 75g glukoze i insulinima kako bi se dokazala insulinska rezistencija. Ukoliko se to dokaže moguće je početi sa terapijom Metforminom i uz adekvatan higijensko - dijetetski režim moguće je poremećaj držati pod kontrolom. Inače od DIANE 35 jajnici neće prestati da budu policistični...
princeeeza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 27, 2012 5:16 pm

Post od princeeeza »

Zdravo! :) Pijem Diane 35 vec 2godine i 3,4meseca.Nikada nisam pravila pauzu jer moj doktor nije smatrao da je potrebno,a cula sam od nekoliko devojaka da su one pravile pauzu.Interesuje me da li smem 'na svoju ruku' da prestanem da ih pijem bez konsultacije sa lekarom?Prepisane su mi zbog problema sa aknama.Akne su se povukle,menstruacije vise nisu bolne ali u zadnje vreme mnogo oticem i tablete su pocele da mi smetaju.Htela bih da napravim pauzu da vidim kako ce mi biti kad prestanem da ih uzimam.
princeeeza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 27, 2012 5:16 pm

Post od princeeeza »

Zdravo! :) Pijem Diane 35 vec 2godine i 3,4meseca.Nikada nisam pravila pauzu jer moj doktor nije smatrao da je potrebno,a cula sam od nekoliko devojaka da su one pravile pauzu.Interesuje me da li smem 'na svoju ruku' da prestanem da ih pijem bez konsultacije sa lekarom?Prepisane su mi zbog problema sa aknama.Akne su se povukle,menstruacije vise nisu bolne ali u zadnje vreme mnogo oticem i tablete su pocele da mi smetaju.Htela bih da napravim pauzu da vidim kako ce mi biti kad prestanem da ih uzimam.
NinaMus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 01, 2012 6:39 pm

Post od NinaMus »

Poštovani,

počela sam da pijem Diane-35 na preporuku ginekologa pre 10 dana (na prvi dan menstruacije), ali krvarenje još uvek nije prestalo. Veoma je blago, mrke boje. Količina je ista zadnja 4 dana. Pošto ću biti u mogućnosti da posetim ginekologa tek za oko 2 nedelje, molim vas za savet.

Hvala
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

NinaMus napisao:Poštovani,

počela sam da pijem Diane-35 na preporuku ginekologa pre 10 dana (na prvi dan menstruacije), ali krvarenje još uvek nije prestalo. Veoma je blago, mrke boje. Količina je ista zadnja 4 dana. Pošto ću biti u mogućnosti da posetim ginekologa tek za oko 2 nedelje, molim vas za savet.

Hvala
1. Nastavite da pijete po šemi. Sve će biti u redu :wink:
2. A zašto pijete baš DIANE 35?
Odgovori