Pijem Diane-35 poslednjih 10 dana i neprestano imam mučninu, koja se najčešće završi povraćanjem u toku noći. Razlog uzimanja ovih pilula je dovodjenje nivoa hormona na optimalan nivo, kako bi se regulisao rad lojnih žlezdi.
Napominjem da sam Diane prvi put uzimala pre oko 4 godine i to samo nekih 2 ipo meseca, kako bih rešila problem neredovnih, bolnih i obilnih menstruacija. To se saniralo, ali po prestanku pijenja kreće moj problem sa "poludelim" lojnim žlezdama, koje počinju da mi zagorčavaju život i dovode do stalnog stvaranja komedona i nečistog tena. Kako nijedna krema, losion, gel, tretmani, maske, antibiotici i ostali lekovi/preparati koje sam koristila u medjuvremenu (a probala sam apsolutno sve dostupno na tržištu, osim Roaccutana) nisu dali trajan rezultat, dobila sam savet da ponovo počnem da pijem Diane-35.
Danas je 11. dan, ali nisam popila pilulu, jer sam celu prethodnu noć povraćala, a slična situacija je bila i par dana pre toga...Takodje, jedva da nešto pojedem u toku dana, jer mi se sve gadi, a nikad nisam imala problem sa apetitom, naprotiv.
Napominjem da pre 4 godine NISAM imala ovakve tegobe, sem možda prvih dan-dva, a potom mi se organizam u potpunosti navikao.
Šta bih mogla da popijem / probam da neutrališem ovu odvratnu mučninu, zbog koje više ne mogu normalno da funkcionišem?
Vrlo rado bih prestala da pijem Diane, ali prvi put da zaista vidim konkretne pozitivne rezultate u vidu "usporenja" rada lojnih žlezdi, a to je ono za čime već 4 godine tragam.
Hvala svima na odgovoru!
Diane-35 i konstantna mučnina
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
obgyn, hvala puno na brzom odgovoru.
Ne, nisam u drugom stanju, i jedini razlog mučnine je Diane. Trenutno ih pijem isključivo u "dermatološko-kozmetičke" svrhe, a na savet dermatologa.
Znam da je to možda neodgovorno, ali ovaj put nisam konsultovala i ginekologa, već sam počela da ih uzimam na svoju ruku. Čudno mi je što pre 4 godine kad sam ih prvi put pila čitavih 2 ipo meseca, uopšte nisam imala mučnine. No, šta je tu je, pitaću mog ginekologa za savet.
Ne, nisam u drugom stanju, i jedini razlog mučnine je Diane. Trenutno ih pijem isključivo u "dermatološko-kozmetičke" svrhe, a na savet dermatologa.
Znam da je to možda neodgovorno, ali ovaj put nisam konsultovala i ginekologa, već sam počela da ih uzimam na svoju ruku. Čudno mi je što pre 4 godine kad sam ih prvi put pila čitavih 2 ipo meseca, uopšte nisam imala mučnine. No, šta je tu je, pitaću mog ginekologa za savet.