desilo se sto ne treba

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
neynalica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 10:40 pm

desilo se sto ne treba

Post od neynalica »

Prilikom odnosa sa djevojkom spao mi je kondom na 20/tak sekundi. Nakon cega sam uzeo novi. Nije bilo sperme. Odmah ujutro je ona popila tabletu koja se zove Vikela. Ali se nista nije desilo nakon sto ju je popila. Zadnji mentruaciju je imala oko 15 proslog mjeseca a odnos se desio 4.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Po mommišljenu obzirom da si relativno na vreme video da je kondom spao, odnosno nije došlo do ejakulacije a da kondoma nije bilo, mislim da vikela uopšte nije bila potrebna, naročito jer je to pilula koja ima preterano mnogo hormona i to je bomba za organizam a u retkim slučajevima može da dovede do vanmaterične trudnoće:

Pogledaj ovu temu, a poslednji odgovor potvrđuje ovo što sam malopre napisala.

Pilula jutro posle

I ne razumem te šta hoćeš da kažeš popila a ništa se ne dešava?
Slika
OljaA
Aktivan član
Aktivan član

Post od OljaA »

Poslala sam dve iste pa da je brišem!
Slika
neynalica
Novi član
Novi član

Post od neynalica »

U to da moze da izazove vanmatericnu trudnocu nesto ne vjerujem. Nesto mi to nije logicno. A vikela se jedino prodaje u Bosni. Ili ovde nije niko cuo za bilo sta drugo.
Predpostavljam da treba da "dobije" poslije tablete ali ona jos uvijek nije. A popila je tabletu jos prije 4 dana.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Ne znam sta je Vikela...napisite hemijski sastav lijeka. Postoje dva lijeka koja se koriste ili bolje receno dvije metode koje se koriste kao hitna kontracepcija, tako da cu Vam onda napisati sta i kad mozete ocekivati.

Za Olju A !

Kako bi bilo da se Vi suzdrzite od davanja odgovora na strucna pitanja, jer ovo nije prvi put da pisete gluposti i dajete ovim ljudima ovdje pogresne informacije ? Pisite o svom iskustvu a ne o strucnim informacijama za koje niste edukovani.

Pilula poslije NE IZAZIVA VANMATERICNU TRUDNOCU !
Pozdrav,
ObGyn
neynalica
Novi član
Novi član

Post od neynalica »

E sad ne mogu da se sjetim, a kutijica nije trenutno kod mene ali koliko se sjecam to je levonorgestrel i od 1.5 ... mislim da su miligrami u pitanju. Vi vjerovatno bolje znate koja mjerna jedinica dolazi u obzir.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Ako je levonorgestrel onda je to isti sastav kao kod Postinora.

Nije nužno da dobije odmah posle tablete. Ja sam jednom koristila Postinor na sredini ciklusa i dobila sam otprilike kad je i trebalo da dobijem. Neke prokrvare ranije, nekima se poremeti ciklus...sve je individualno.

A što se tiče vanmaterične trudnoće, ja sam našla na netu ovu rečenicu:

"If pregnancy occurs after treatment with Postinor-2, the possibility of an ectopic pregnancy should be considered."

[izvor: http://www.inhousedrugstore.com/bcp-hor ... ation.html ]

Ako su lagali mene i ja lažem vas. :-P Doduše koliko sam shvatila to se odnosi na situaciju kad dođe do trudnoće i pored upotrebe Postinora a mislim da su za 20ak sekundi odnosa bez ejakulacije šanse maltene nepostojeće.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član

Post od OljaA »

Ja sam samo napisala ono što sam pročitala na sajtu čiji sam link stavila gde žena piše o tome kako je tabletu popila i nakon 2-3 nedelje konstatovano je da je u pitanju kod nje vanmatarična trudnoća.
Možete da pričitate temu čiji sam link ostavila.

Kod devojke neynalica sigurno to neće da se desi jer su joj šanse za trudnoću skoro ravne nuli pa samim tim i za vanmateričnu.

Ali je opasno piti tu tabletu ako je do začeća već došlo a naročito je opasno da se popije ako žena misli da je sinoć imala nezaštićen odnos a ustvari je ostala trudna pre nedelju dana pa je popije 7-8 dana nakon začeća.

Te tablete su dobre i koriste u slučajevima koji baš zahtevaju da se popije ali nikako da se pretera, i najbolje je da se ne koriste nikad pored toliko metoda druge kontracepcije sa mnogo manje hormona.
Jedno je sigurno, pilula za dan posle bolja je od abortusa, ali je bolje i bez nje ako može.

Ja bih lično tu tabletu popila samo u slučaju da me (daleko bilo) neko siluje!
Slika
neynalica
Novi član
Novi član

Post od neynalica »

Sigurno se radi o levonorgestrelu jacine 1.5 mg. Sta treba ocekivati od takve tablete?
mirjana777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 14, 2006 12:33 am

Post od mirjana777 »

Daj boze da vam ta pilula uspe jer meni nije!!!! Popila sam je po upustvu nisam nepismena ali spadam u onaj... posto kad ne deluje! To nam je bio jedini odnos tog meseca bez kondoma. Baksuz.... imam dvoje dece, planiram i trece ... ali zbog spleta okolnosti nisam mogla da rodim! Srecno!!!
Odgovori