Postovani, pokusacu biti kratka, a ipak precizna da bi me razumeli. Imam 40 godina, vec vise od 2 meseca se lecim od depresije. Malo je bolje, ali i dalje imam depresivnih faza. Pijem Flunirin i povremeno Rivotril-zbog preznojavanja i trnjenja (ustvari kao da imam trnje po rukama). Nisam imala menstruaciju od 1.5., ustvari u medjuvremenu sam dobila 3 inekcije da bih imala menstruaciju i imala sam je.
Nedavno sam popila 2 tablete Postinor, sutradan sam se prvi put posle nekoliko meseci osecala normalno, cak veselo. Da li je moguce da zbog nedostatka nekog ginekoloskog hormona imam depresiju i da se ustvari lecim na pogresan nacin? Mama mi je usla u menopauzu u 40 godini zivota.
Sve cu ja ovo pitati svog ginekologa, ali je ceo mesec na godisnjem i svakako me interesuje i drugo misljenje.
Unapred hvala
depresija ili menopauza
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moguce je da su promjene raspolozenja i depresija neki od znakova ulaska u menopauzu...ali...ako nemate drugih simptoma...nocna preznojavanja ( ne racunajuci vrucine ), valove vrucine ( valunzi ), suhocu rodnice...ne bih se kladila na menopauzu, ali ako imate ikakve sumnje to se moze dokazati ako se uradi FSH level 3. dan slijedece menstruacije...a sto Vam daju injekcije za izazivanje menstruacije ?
Napisite mi kompletnu istoriju kako je napisano u ljepljivoj u vrhu liste !!!
Napisite mi kompletnu istoriju kako je napisano u ljepljivoj u vrhu liste !!!
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn