delotvornost kontraceptivnih pilula
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
cinderella
- Novi član

- Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:07 pm
delotvornost kontraceptivnih pilula
Da li kontraceptivne pilule mogu biti dovoljna zastita od trudnoce? Ako imamo seks bez kondoma i decko se suzdrzi ejakulacije, da li moze presemena tecnost da ima nekog uticaja?Unapred hvala
Re: delotvornost kontraceptivnih pilula
Ako se uzima pravilno, svaki dan u isto vreme, ako zena nije preterano gojazna i ne koristi antibiotike, grejpfrut ili kantarion, moze se reci da je pilula 100% efikasna.cinderella napisao:Da li kontraceptivne pilule mogu biti dovoljna zastita od trudnoce? Ako imamo seks bez kondoma i decko se suzdrzi ejakulacije, da li moze presemena tecnost da ima nekog uticaja?Unapred hvala
svakog dana u tacno vreme uz pravilnu ishranu,plus ovo, plus ono, ako ovo ako ono .....
ja mogu samo reci svaka cast na zene koje se odluce takvoj kontracepciji....mislim imati obavezu svakog dana uzimati pilulu......
ili...100000 puta jednostavnije-kondom. da se ne bi pogresno shvatili-ok je kontraceptivna hormonska terapija kod devojaka koje imaju potrebu od iste ( neredovan ciklus, hormonski poremecaj..... ), ali hormonska kontracepcija?! .., ti unasas hemiju koja svaka zena razlicno podnosi samo da bi decko nemao brigu dali ima kondom....sta ja znam...ako je vama ok tako
i da odgovorim cindarelli na drugo pitanje. presemena tecnost moze a i nemora uvek imati spermica.recimo hipotetski da ako sperma sadrzi 100 spermica u presemenoj moze imati 1-5. a cisto da potvrdimo gradivo-koliko to spermica treba za oplodnju?
nama je tako objasnio urolog kod kog smo bili ja i decko raspitati se o presemenoj tecnosti.
veliki poz
i da odgovorim cindarelli na drugo pitanje. presemena tecnost moze a i nemora uvek imati spermica.recimo hipotetski da ako sperma sadrzi 100 spermica u presemenoj moze imati 1-5. a cisto da potvrdimo gradivo-koliko to spermica treba za oplodnju?
veliki poz