Danas sam bila na ultrazvucnom pregledu i doktor mi je potvrdio trudnocu. Ciklusi su mi bili veoma neredovni, tako da ne mogu da procenim kog dana je doslo do zaceca. Poslednji ciklus bio je 07. 05. Medjutim, duzina ciklusa pre trudnoce kretala se izmedju 32 i 45 dana.
Navescu dijagnozu sa izvestaja, pa, ako neko moze da mi precizira dan zaceca, bila bih veoma zahvalna.
UZV: u uterusu AP_46,3 mm gest. mesak GS_12.1 mm=6+1 s veoma malenim emb, odjekom uz zid meska, FHR+, prisutna zumanca kesa. Oba jajnika uredne velicine i gradje.
DG: Grav. hbd. 5_6 (Z 32.1)
Dan zaceca i neredovni ciklusi?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 22, 2010 11:52 pm
Re: Dan zaceca i neredovni ciklusi?
Termin porođaja bi trebalo da bude negde između 18.02. i 3.03.2011.god.
Datum začeća između 21.05. i 7.06.2010. (naravno, ovo nije 100% tačno, već najverovatniji "scenario", 1-3 dana gore-dole)
Ne mogu da budem preciznija baš zbog neredovnosti Vaših ciklusa.
Ostavljam specijalistima ginekologije da Vam protumače nalaz sa UZ.
Čestitam i sve najbolje!
Datum začeća između 21.05. i 7.06.2010. (naravno, ovo nije 100% tačno, već najverovatniji "scenario", 1-3 dana gore-dole)
Ne mogu da budem preciznija baš zbog neredovnosti Vaših ciklusa.
Ostavljam specijalistima ginekologije da Vam protumače nalaz sa UZ.
Čestitam i sve najbolje!

cestitam
!!!!!!!!!!!!
KOliko se ja razumem posle dosta ispitivanja u pokusaju da ostanem u drugom stanju,tvoja trudnoca po AP nije starija od petnaestak dana,ali mi se to ne uklapa u datum poslednje menstruacije

KOliko se ja razumem posle dosta ispitivanja u pokusaju da ostanem u drugom stanju,tvoja trudnoca po AP nije starija od petnaestak dana,ali mi se to ne uklapa u datum poslednje menstruacije
-
- Novi član
Hvala na cestitkama!!!
I na odgovorima, naravno
!
Po mojim procenama, dan zaceca bi trebalo da je 08. 06, tako da, cekalice, tvoja poruka to potvrdjuje.
Neredovni ciklusi mi otezavaju proracun, ali izgleda da nema pravila...
I na odgovorima, naravno

Po mojim procenama, dan zaceca bi trebalo da je 08. 06, tako da, cekalice, tvoja poruka to potvrdjuje.
Neredovni ciklusi mi otezavaju proracun, ali izgleda da nema pravila...
Drago mi je da sam ti pomogla,a kazi mi kad imas vec tako neredovne cikluse,koliko ti je vremena trebalo da ostanes u drugom stanju,moj nije tako neredovan,imam na od 28-32 dana,ali posle godinu dana jos nista,radila sam dva puta insemenaciju bezuspesno 

-
- Novi član
Cekalice, pokusaji su trajali nesto vise od godinu dana. Proslog leta cak sam, po preporuci doktorke, koristla clomifen za podsticanje ovulacije, pa posle toga presla na alternativne varijante: caj Ocajnica, Zdravac, Virak...ali nista.
Poslednje sto sam pokusala i posle 2 meseca koriscenja doslo je do trudnoce jeste magnetno lutajuce srce firme Energetix koje sam samo ja (a ukoliko tvoj partner ima los spermogram, onda bi trebalo i on) nosila prikaceno na ves 10 cm ispod pupka svaki dan, 24h. Ne znam da li je magnet u pitanju, ali konacno se desilo.
Zelim ti puno srece i da uskoro cujem lepe vesti od tebe!!!
Poslednje sto sam pokusala i posle 2 meseca koriscenja doslo je do trudnoce jeste magnetno lutajuce srce firme Energetix koje sam samo ja (a ukoliko tvoj partner ima los spermogram, onda bi trebalo i on) nosila prikaceno na ves 10 cm ispod pupka svaki dan, 24h. Ne znam da li je magnet u pitanju, ali konacno se desilo.
Zelim ti puno srece i da uskoro cujem lepe vesti od tebe!!!
ja sam se dogovorila sa svojim doktorom da u julu pocnem da uzimam neke tablete za podsticanje ovulacije,pa da opet radim insemenaciju,nego buni me u svemu tom sto sam zadnji put radila insemenaciju 4.juna,a trebala sam da dobijem 15.,isla sam na ultrazuk 14.i videla sam nekakav "mesak"u obliku pasulja u materici i materica mi je bila skoro duplo veca od dosadasnje velicine,a endometrijum veci za 0.6..........i dobila sam 18.
Doktor mi je tada rekao da se nesto desava ali jos ne moze nista da mi kaze,a ja sam bila ubedjena da sa trudna,ne znam nista mi nije jasno.
Muz je radio spermogram dva puta i rezultati su solidni izmedju 50-60% pokretnih,10%progresivno pokretnih
Razmisljam da pitam doktora da urdim analizu hormona vezanih za zacece,to sam nasla na nekom sajtu,mada on mi kaze da je samnom sve uredu i da imam problum u glavi
Nego,kako se ti osecas?Imas li mucninu,jel ti se jede nesto posebno?
Doktor mi je tada rekao da se nesto desava ali jos ne moze nista da mi kaze,a ja sam bila ubedjena da sa trudna,ne znam nista mi nije jasno.
Muz je radio spermogram dva puta i rezultati su solidni izmedju 50-60% pokretnih,10%progresivno pokretnih
Razmisljam da pitam doktora da urdim analizu hormona vezanih za zacece,to sam nasla na nekom sajtu,mada on mi kaze da je samnom sve uredu i da imam problum u glavi

Nego,kako se ti osecas?Imas li mucninu,jel ti se jede nesto posebno?
-
- Novi član
Iskreno, sem izostanka ciklusa i napetosti u grudima, nemam za sada nikakve neprijatnosti, niti se osecam drugacije nego obicno. Ne jede mi se nista posebno, niti sam osetljiva na mirise (bar jos ne), mada se trudim da jedem sto vise svezeg voca i povrca (cvekla, sargarepa, jabuka, narandza, paradajz...).
mirjana7779 kako je sad,kako se osecas posle jos mesec dana,kako napredujete?