"dan posle" pilule!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
malamaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 15, 2004 11:16 pm

"dan posle" pilule!!!

Post od malamaja »

molila bih za sto hitniji odgovor, posto sam u velikoj dilemi. imam par pitanja vezanih za takozvane "dan posle" pilule:

1. da li se mogu kupiti u apoteci i bez recepta?

2. koje su kontraindikacije nakon uzimanja pilula (znam za mucninu, povracanje i poremecaj menstrualnog ciklusa)? da li postoje jos neke i da li se pod obavezno javljaju? takodje, koliko dugo traju (i kog su intenziteta)? poremecaj ciklusa da li se desi samo u narednom ili u narednih nekoliko ili do kraja zivota??? postoje li neke kontraindikacije koje bi napravile neku trajnu ili vecu stetu organizmu?

3. da li tu pilulu smeju da koriste i izrazito mrsave osobe, s obzirom da spadam u takve, odnosno da li postoji neko ogranicenje po pitanju kilaze?

4. da li smeju da je koriste i osobe sa nekim oboljenjima, srcanim manama, infekcijama...? da li moze lose da utice na osobe slabijeg imuniteta?

5. negde sam procitala da ce koriscenje ove pilule "pokvariti uzivanje u seksualnom cinu", da li je to tacno i na sta se tacno misli?

6. koji su to zapravo hormoni u toj piluli i da li oni mogu negativno na nesto da uticu?

7. da li koriscenje ove pilule moze izazvati ikakve poremecaje u organizmu u buducnosti, pogotovo da li i u kakvoj meri uticu na plodnost i uopste na celokupan sistem organa za razmnozavanje? ukratko, hocu li zbog jednog koriscenja ove pilule imati ikakvih problema u daljem zivotu?

8. da li je pametno preventive radi uzeti ovu pilulu ili ipak rizikovati, s obzirom da sam imala nezasticen odnos pod nazivom "prekinut snosaj" u toku plodnih dana?

unapred hvala na svim odgovorima, i jos jednom molim za sto HITNIJE odgovore, s obzirom da sam u velikoj panici, ne znam sta da radim, a onaj rok od 72 sata (koliko je rok da se ova pilula uzme, jel tako?) polako istice!!!
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Pilule se mogu kupiti u apoteci i bez recepta.( bar je do sada tako bilo). Inace su po sastavu kao i antibebi pilulle. Kao i sva hormonalna terapija i ova ima svoje kontraindikacije, koje je najbolje da se procitaju u uputstvu bilo kojih hormonalnih pilula. Poremecaj u menstruaciji izaizivaju samo u ciklusu u kome se koriste. Kao i sve druge hormonalne pilule, nisu pozeljne da se primenjuju nekontrolisano. Najduze vreme za njihovo koriscenje je do 72 h od odnosa, mada postoje istrazivanja koja tvrde da imaju efekta i do 5 dana. Prim. Dr Lj.Presetnik
marko_bilanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 20, 2007 4:05 pm

Post od marko_bilanovic »

Da li, i kolike su mogucnosti da devojka zatrudni ako na pocetku odnosa decko odmah shvati da je kondom pukao i izvadi ga?
Molio bih za sto hitniji odgovor.
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

Ako nisi ejakulirao u devojku sanse su minimalna
Slika
Odgovori