DALI JE STETAN GINIPRAL U TRUDNOCI?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 2:11 pm
DALI JE STETAN GINIPRAL U TRUDNOCI?
ZDRAVO SVIMA!IMAM JEDAN PROBLEM,AKO TAKO MOGU DA GA NAZOVEM!38 NEDELJA TRUDNOCE MI JE I DO JUCE SAM BILA U BOLNICI PUNIH DVA MESECA!INACE,IMALA SAM PRERANE KONTRAKCIJE U SEDMOM MESECU I ZBOG TOGA PILA GINIPRAL!JUCE SAM PRESTALA DA GA PIJEM I DOKTOR ME JE PUSTIO KUCI SVE DO PRVIH TRUDOVA,ALI SA DIJAGNOZOM DA JE GRLIC MATERICE OTVOREN PO PRITISKOM BEBE I DA MORAM DA MIRUJEM!VOLELA BIH DA MI NEKO OBJASNI DALI GINIPRAL STEZE GRLIC I KAKO UOPSTE DELUJE U TRUDNOCI?DALI JE MOGUCE DA STEZE A BEBA JE KRENULA,JER NE RAZUMEM KAKO JE OTVOREN MALO POD PRITISKOM BEBE?HOCU LI IMATI PROBLEME PRILIKOM PORODJAJA I OTVARANJA GRLICA ZBOG GINIPRALA?INACE PILA SAM GA 2 MESECA?
Nisam doktor, ali sam takodje pila ginipral dva meseca i mogu da ti kazem sta je meni dr objasnila. Lek sluzi za opustanje misica materice, tj. sprecava kontrakcije. U 9. mesecu se prestaje sa uzimanjem leka i tada je samo na tebi da poslusas dr, ako ne mislis da se odmah porodis.
Sto se tice konstatacije da je grlic otvoren zbog pritiska bebe, to je normalno i tako krece porodjaj. beba se lagano spusta i svojom tezinom naleze na grlic, koji pocinje da se otvara. Na tebi je da mirujes i sto vise budes u horizontali da bi beba manje pritiskala i otvarala grlic.
Ja sam se porodila deset dana po prestanku uzimanja leka. Sve najbolje.
Sto se tice konstatacije da je grlic otvoren zbog pritiska bebe, to je normalno i tako krece porodjaj. beba se lagano spusta i svojom tezinom naleze na grlic, koji pocinje da se otvara. Na tebi je da mirujes i sto vise budes u horizontali da bi beba manje pritiskala i otvarala grlic.
Nisam doktor, ali sam takodje pila ginipral dva meseca i mogu da ti kazem sta je meni dr objasnila. Lek sluzi za opustanje misica materice, tj. sprecava kontrakcije. U 9. mesecu se prestaje sa uzimanjem leka i tada je samo na tebi da poslusas dr, ako ne mislis da se odmah porodis.