Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Zdravo
borimo se sa sterilitetom vec 5 god i nista do sada ni jedna trudnoca. moja materica je dvoroga ili Uterus arcuatus . Kod mog muza dijagnoza je Oligospermia. Radili smo do sad 4 inseminacije i nije uspelo. recite mi dali je neka od vas imala problem sa ovakvu matericu i kakve su sanse da ostanem trudna.
Sonce, ja licno nemam problema sa dvorogom matericom, medjutim imam jednu prijateljicu koja ima dvorogu matericu. I ona je 6-7godina imala problema, pa isla na insemenacije, pa inducirala ovulacije pa "trovala" se kojekakvim lekovima i koje kakve je preglede prosla i onda kad je resila da "odmori" malo od terapija i da zatim krene na vantelesnu oplodnju ostala je u drugom stanju, bez insemenacije, bez indukcije, bez icega, ono bas prirodnim putem.
Njen problem je bio sto 8 meseca trudnoce plod nije imao dovoljno "prostora" zbog anomalije materice, pa taj jedan deo materice doslovno bio "prazan" i tu bilo cista neka koju su otstranili kad su je poradjali carskim rezom u 8 mesecu trudnoce. Rodila je zdavog decaka malo manje telesne tezine medjutim bez ikakvih drugih problema. Klinac ima sada 3 godine. Bila je ona slucaj u bolnici na koji su studenti ucili i gledali je kao da je sa Marsa pala jer im izgledalo nemoguce da dete raste u "pola" materice, pa sakupljali se doktori oko nje ko da je svetsko cudo jer sve se kod nje zakomplikovalo-sve sto se moglo zakomplikovati. Od bolnice je uvek ispracali kuci sa savetom da posvoji dete jer ...tesko da ce ga ikad imati, ali.... eto, kad Bog hoce onda je sve moguce.
Nikad ne gubi nadu sonce!
Pozdrav i SRECNO!
HVALA IKICA STO SI MI DALA NADU DA JE MOGUCE DA I JA POSTANEM MAMA .
SADA SE I JA ODMARAM OD SVE LEKOVE STO SAM PRIMALA JER DO SADA 5 GIDINE PRIMALA SAM MNOGO. NE ZNAM DALI JE OD LEKOVE ALI ZDEBELILA SAM SE 20 KILOGRAMA. SADA MALO ODMARAMO ALI RADIMO NA BEBU PRVO DA SE KOD MM POPRAVI SPEMOGRAM KOI JE SAD 12 MILIONA .ZELIM TI PUNO SRECE I SVE NAJBOLJE
Zdravo Sonce.
Ja sam jedna od tih. Imam izrazenu dvorogu matericu koja je na rendgenskom snimku poput zecijih usiju. Kada je uradjen HSG snimak doktorka je rekla da bi trebala da se radi operacija da se materica dovede u pristojno stanje. Dogovor je bio da probamo inseminaciju kao poslednju mogucnost. Posle cetiri godine raznih ispitivanja i na kraju predlaganja operacije kod nas je uspela inseminacija ( a mozda i prirodno posto smo imali i odnose) iz drugog puta. Trudnoca je prosla bez ikakvih problema. Standardno sam pila lekove koje piju skoro sve trudnice, za svaki slucaj. Trudnocu sam iznela do kraja. Cak smo u cetvrtom mesecu putovali ma more. Porodili su me carskim rezom deset dana pre termina ( u 38-oj nedenji), mali je bio okrenut karlicno. Rodila sam zdravog i jakog decaka od 3650g i 54cm. Dobio je devetku na rodjeenju. Sad ima cetiri meseca i jak je kao bik.
P.S. Bitno je to da je moj muz imao jako dobre rezultate. Mislim da bi trebalo da poradite na tome.
ZELIM VAM PUNO SRECE jer znam kroz sta prolazite.
Ako zelis bilo koju informaciju vise, slobodno me pitaj, sve sto mugu ja cu ti pomoci.