DABROSTON
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Dabroston
Ovo pitanje interesuje i mene. U 6. nedelji trudnoće sam. Letos sam proveravala hormone i progesteron mi je 3. dana ciklusa bio jako nizak, a 21. dana normalan. Kada je konstatovana trudnoća dr mi je prepisala dabroston, valjda zbog niskog progesterona. Onda čitam na ovom forumu da se njime ne može sprečiti eventualni pobačaj. Sada se ja pitam da li da uzimam taj hormon ili ne. Tj. interesuje me da li on može da mi naškodi. Inače, nije mi ništa rečeno koliko dugo da ga koristim.
Dalmacija, s obzirom da se Dabroston daje da bi povecao vrednosti progesterona, sasvim je verovatno da te bole bradavice od njega.
Ne brini, to je meni normalno uvek u drugoj polovini cikusa, da imam bolne i natecene grudi.
Ana2, kad budes isla na sledecu kontrolu pitaj dokle da ga pijes, jer nije kao Utrogestan koji se uzima do 12-te nedelje.
Ne brini, to je meni normalno uvek u drugoj polovini cikusa, da imam bolne i natecene grudi.
Ana2, kad budes isla na sledecu kontrolu pitaj dokle da ga pijes, jer nije kao Utrogestan koji se uzima do 12-te nedelje.
Evo i ja da dodam nesto: ja sam dabroston pocela da pijem kada mi je utvrdjena trudnoca u negde sedmoj nedelji, doktor mi je prepisao tri tabletice ( ja sam doduse pila po dve i nista mi nije bilo ) i negde cini mi se oko 12. nedelje sam polako prestajala da ga pijem jer tad kako kazu, posteljica preuzima ulogu lucenja progesterona.
Medjutim, dok sam pokusavala da ostanem u drugom stanju posle inseminacije mi je doktor obicno negde od 26. dana prepisivao ili dabroston ili utrogestan.
Medjutim, dok sam pokusavala da ostanem u drugom stanju posle inseminacije mi je doktor obicno negde od 26. dana prepisivao ili dabroston ili utrogestan.