DABROSTON

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
dalmacija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 3:44 pm

DABROSTON

Post od dalmacija »

JUCE MI JE DR.PREPISALA DABROSTON!POSLE 2 MESECA DA DODJEM NA KONTROLU!IMA LI NEKO ISKUSTVA SA OVIM TABLETAMA?
Megi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 30, 2006 11:15 pm

Post od Megi »

Zasto si dobila Dabroston?
Obicno ga daju kao podrsku ranoj trudnoci. Ja sam ga pila jednom kad sam radila IUI, ali sam imala uzasne glavobolje od njega, pa sam ga prekunula (uz savet d-ra, naravno).
dalmacija
Novi član
Novi član

Post od dalmacija »

MEGI DALA MI JE JER NISAM OVAJ MESEC IMALA OVULACIJU A PRAVIMO BEBU.PILA SAM 8 M.DIANE I NESTO MI SE POREMETILO PA VEROVATNO DAS BI MI USPOSTAVILA RAVNOTEZU ZBOG MANJKA PROGESTERONA.INACE IMAM NEREDOVNE CIKLUSE PA SAMO MUKE!KONTROLA ZA 2 M.
ana2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 24, 2006 7:11 pm

Dabroston

Post od ana2 »

Ovo pitanje interesuje i mene. U 6. nedelji trudnoće sam. Letos sam proveravala hormone i progesteron mi je 3. dana ciklusa bio jako nizak, a 21. dana normalan. Kada je konstatovana trudnoća dr mi je prepisala dabroston, valjda zbog niskog progesterona. Onda čitam na ovom forumu da se njime ne može sprečiti eventualni pobačaj. Sada se ja pitam da li da uzimam taj hormon ili ne. Tj. interesuje me da li on može da mi naškodi. Inače, nije mi ništa rečeno koliko dugo da ga koristim.
dalmacija
Novi član
Novi član

Post od dalmacija »

MENI JE APOTEKARKA REKLA DA SE ON KORISTI ILI ZA PRETECI POBACAJ ILI AKO SE SPREMAM ZA TRUDNOCU!ANA PROCITAJ UPUTSTVO ZA LEKIC MISLIM DA PISE DA SE KORISTI DO 20 NEDELJE!ALI PITAJ SVOG GINEKOLOGA!
dalmacija
Novi član
Novi član

Post od dalmacija »

DA LI OD DABROSTONA BOLE BRADAVICE?DEVOJKE DA LI JE NEKO IMAO SL. SIMPTOM?
dalmacija
Novi član
Novi član

Post od dalmacija »

:cry: :cry: :cry: JUHU IMA LI KOGA?
Megi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 30, 2006 11:15 pm

Post od Megi »

Dalmacija, s obzirom da se Dabroston daje da bi povecao vrednosti progesterona, sasvim je verovatno da te bole bradavice od njega.
Ne brini, to je meni normalno uvek u drugoj polovini cikusa, da imam bolne i natecene grudi.

Ana2, kad budes isla na sledecu kontrolu pitaj dokle da ga pijes, jer nije kao Utrogestan koji se uzima do 12-te nedelje.
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Evo i ja da dodam nesto: ja sam dabroston pocela da pijem kada mi je utvrdjena trudnoca u negde sedmoj nedelji, doktor mi je prepisao tri tabletice ( ja sam doduse pila po dve i nista mi nije bilo ) i negde cini mi se oko 12. nedelje sam polako prestajala da ga pijem jer tad kako kazu, posteljica preuzima ulogu lucenja progesterona.
Medjutim, dok sam pokusavala da ostanem u drugom stanju posle inseminacije mi je doktor obicno negde od 26. dana prepisivao ili dabroston ili utrogestan.
flower
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 1:13 pm

Post od flower »

Ja sam dabroston pocela da pijem u 5. nedelji trudnoce i posle 8. nedelje mi je ljekar rekao da ne pijem vise.Pila sam po 3 dnevno. Nisam osjecala neke promjene za tvo vrijeme.
Odgovori