CYTOMEGALO VIRUS

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mara marica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:32 am

CYTOMEGALO VIRUS

Post od mara marica »

Molim Vas da mi pomognete da rastumacim moje rezultate,

Radila sam analizu krvi i na ELISA CMV IgG rezultat je 157.1 a ref vradnost je
Inace pokusavam da ostanem u drugom stanju. Imam 32 godine, prelezala sam skoro Hepatitis A
mara marica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:32 am

Post od mara marica »

Radila sam analizu krvi i na ELISA CMV IgG rezultat je 157.1 a ref vradnost je < 20.0 !
Inace pokusavam da ostanem u drugom stanju. Imam 32 godine, prelezala sam skoro Hepatitis A .
Da li mi je to kojim slucajem preneo partner??????????
ljubomir90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 8:42 pm

Re: CYTOMEGALO VIRUS

Post od ljubomir90 »

Radila sam analizu krvi i na ELISA CMV IgG rezultat je 157.1 a ref vradnost je < 20.0 !
Inace pokusavam da ostanem u drugom stanju. Imam 32 godine, prelezala sam skoro Hepatitis A .
Da li mi je to kojim slucajem preneo partner??????????

Poštovana,

Po rezultatima koje ste izneli, vi ste pozitivni na cytomegalo virus.
Ovaj virus spada u grupu herpes virusa. Vrlo je opasan, i preegzistira (ostaje) u limfocitima doživotno. Postoji šansa da se reaktivira.
Vrlo je rizično da zatrudnite dok je virus aktivan jer moze da se prenese na plod i da dodje do ostećenja istoga (ploda).
Najbolji način da se rešite tih virusa je da svako veče pojedete dva do tri čena belog luka (ispoljava antivirusno, antibakterijsko i antifungicidno dejstvo) koristi se u borbi protiv herpes virusa, presnu šargarepu, voće povrće + neke vitamine i minerale kao dodatak.
Može i ne mora biti, prenosi se spermom, urinom, krvlju, pljuvačkom... Mogli ste ga dobiti preko čaše, poljubca sa drugom osobom...

Nadam se da sam pomogao.
POzdrav.
Korisnikov avatar
orline
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 3:35 pm

Re: CYTOMEGALO VIRUS

Post od orline »

maro, marice, ne brini :D
Verovatno si već odnela rezultate svom dr koji ti je i tražio da ih uradiš i on ti je objasnio da to nije ništa strašno. Antitela iz grupe IgG znače da si preležala virus, tj da je bio ranije. Ako si radila i IgM, a negativna su, onda znači da trenutno nemaš infekciju. Kod zdrave populacije CMV nema toliki značaj, do četrdesete godine su ga mnogi preležali a i da ne znaju. Dobija na značaju kod ljudi koji su na imunosupresivnoj terapiji (transplantacija, npr) ili ljudi obolelih od nekih bolesti koje uništavaju imunitet (AIDS, npr)
Nezgodno bi bilo da si trudna, i da tad imaš infekciju sa CMV, može da naudi bebi u jednom procentu slučajeva.
Nije trajan imunitet, ima više podtipova, pa u svakom slučaju u trudnoći ćeš se čuvati respiratorne infekcije, kao što to trudnice i inače rade.
U svakom slučaju, objasniće ti detaljnije tvoj ginekolog.
Svako dobro :D
Odgovori