Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Imam krvzicu na grudima velicine od oko 2-3cm. Cvrsta je, pokretna, srasla za kozu i reljefastog je oblika na dodir, tj. nepravilnog. Na ultrazvuku se vidi da je ispunjena malim cistama, najveca od njih je oko 6mm. Svaki doktor mi daje drugi savet u otklanjanju iste, koja svoj oblik nije menjala vec dve godine. Neki mi predlazu operaciju, neki antibiotike, a ja se plasim da ce mi nakon toga ostati trajni deformitet grudi, tj. njihova nesrazmernost i oziljci nakon operacije. Imam 20 godina. Diagnoze su fibroadenoma mycrocisticum, cystadenoma gl.mamae dex. Svi me ubedjuju da je benignog karaktera, a niko mi ne predlaze neko konkretno lecenje. Molim doktore za pomoc.
i ja imam fibroadenome u obe dojke, idem na redovne kontrole na onkološkom inst. i ne predlažu da se to vadi, samo praćenje. Valjda oni znaju i razlikuju ih po nečemu, šta treba operisati a šta ne... Uzdam se u njih a i ti nemoj brinuti, to ima svaka druga devojka!