cyclo-progynova?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 9:14 pm
Pozdrav svima!
Moj problem je visoki FSH (max 15.1)
Imam malu nedoumicu.
Endokrinolog mi je preporucio cikloproginovu 3 meseca kao pripremu za VTO. Napomenuo je da moze doci do ovulacije u toku uzimanja cikloproginove pa cak mozda i do trudnoce. (jako jako retko)
Istovremeno mi je objasnio da iako se moze desiti ta ovulacija, jajne celije su za vreme terapije sacuvane tj."konzervirane". Cikloproginovu inace naziva vrstom kontraceptiva, a ovde vidim da nije tako.
Ginekolog kod kod inace idem obicno kao pripremu za VTO daje stediril.
Da li mi mozete objasniti razliku izmedju ove dve terapije?
Moj problem je visoki FSH (max 15.1)
Imam malu nedoumicu.
Endokrinolog mi je preporucio cikloproginovu 3 meseca kao pripremu za VTO. Napomenuo je da moze doci do ovulacije u toku uzimanja cikloproginove pa cak mozda i do trudnoce. (jako jako retko)
Istovremeno mi je objasnio da iako se moze desiti ta ovulacija, jajne celije su za vreme terapije sacuvane tj."konzervirane". Cikloproginovu inace naziva vrstom kontraceptiva, a ovde vidim da nije tako.
Ginekolog kod kod inace idem obicno kao pripremu za VTO daje stediril.
Da li mi mozete objasniti razliku izmedju ove dve terapije?
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Re: cyclo-progynova?
pozdrav!!!
ja imam policistične jajnika i primam terapija cyclo progynova medzutim od menstruacije ni m a trebalo je da dobijem na 28 den odnosno kad popijem sve tablete
radila sam test za trudnoče bio negativan neznam šta da mislim. molim vas za savet
ako ima nekim takvom iskustvo da mi piše ja sam udata več 5 godina i još nemamo djece
poz svima
ja imam policistične jajnika i primam terapija cyclo progynova medzutim od menstruacije ni m a trebalo je da dobijem na 28 den odnosno kad popijem sve tablete

poz svima
Re: cyclo-progynova?
Zašto niko ne mi odgovara?