Moja supruga i ja smo u velikoj dilemi. Radili smo Double test i dobili loše rezultate.

Gestatinal age by CRL 12+3
Gestation age on the day of serum taking 12+4
fB HCG 113ng/ml 2.88 corr.MoM
PAPP-a 1.3 mlU/ml 0.39 corr.MoM
CRL 61mm
NT 1,2 mm
Biochem.risk + NT = 1:207
Double test <1:50
Age Risk 1:597
Trisomy 18 + NT > 1:10000
Pitali skoro sve koje smo mogli i dobili različita mišljenja. Polovina doktora (ginekologa i genetičara) nam preporučuje CSV a polovina samo odmahuje glavom i kaže kasno je, radite amnio
Moja supruga ima 32 godine i danas (23.06.2008) je u 14. nedelji trudnoće (14+5)
Obzirom da se CSV ne radi u državnim institucijama (tako su nam rekli na GAK-u) ginekolog koji vodi trudnoću uputio nas je na privatne klinike u BG da se odradi CSV koji bi trebao da se odradi sutra (24.06.2008 - 14+5). Amnio je zakazana za 15. jul 2008. Nas plaši činjenica od mogućih komplikacija po majku, odnosno moju suprugu jer u vreme kad treba da dobije rezultate amnio ona će biti u 6 mesecu.
Zvali smo nekoliko privatnih klinika i opet ista priča, neki govore kasno je a neki dođite.
Molim Vas za mišljenje da li ima smisla raditi CSV ili ne u 14+5 nedelji trudnoće?
Na jednoj privatnoj klinici koji su nam rekli da je kasno za CSV dobili smo informaciju da rezultati amnio stižu za 2-3 dana, da li je to moguće???
hvala