Imam 25 godina. Pre oko 3-4 meseca sam pila bromelin tablete za mrsavljenje i pocela sam redovno da idem na fitnes. Prva dva meseca mi je menstruacija kasnila po 10-15 dana i ja sma prestala da pijem pomenute tablete jer sam pomislila da mozda one uticu na to. Naredni mesec sam dobila na vreme, medjutim 3 dana mi je islo jako malo a zatim je krenulo normalno i to je trajalo oko 6 dana, sto je inace i uobicajno za moj ciklus. Medjutim vec posle jednog dana pojavilo mi se braonkasti trag... to je bilo pre 7 dana i jos uvek se pojavljuje. Sve to izgleda kao neke mrlja, znaci mozda 3-4 kapi u toku dana i ponekad dobija crvenkastu boju. Inace, za ova tri meseca sam smrsala 5 kg, idem jedan dan na fitnes, a drugi dan na elektrostimulaciju mislica, a i ishranu sam u poslednje 2-3 nedelje poprilicno korigovala.
Jako me plasi ovo sto mi se dogadja i volela bih da mi kazete sta bi moglo da bude. Da li je to jednostavno reakcija organizma na pomenute promene u kilazi i ishrani ili je u pitanju nesto drugo? Sta da radim?
Inace, pre dva meseca sam radila papa test i nalaz je bio uredan.
Pozdrav
cudno krvarenje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 08, 2005 12:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kod vecih fizickih napora kasnjenje ili izostanak menstruacije je veoma cesta pojava. Medjutim, tabletama za mrsavljenje svoj menstrualni ciklus mozes itekako da poremetis, jer ga mnoge osobe remete i smanjenjem unosenja hrane, a kamoli tabletama za mrsavljenje! Sve dok ti se organizam ne privikne na fizicku aktivnost moguce je da ce ti menstruacije biti neuredne. Ali upravo zbog toga moras da vodis racuna o kvalitetnoj ishrani a ne da se icrpljujes gladovanjem ili dijetama, pogotovo sto ides na fitnes. Ovo ti pisem iz licnog iskustva, jer sam se zbog nekvalitetne i neredovne ishrane pre par godina dosta razbolela i dve godine se vracala u normalu. Vezbanje je idealan nacin gubljenja kilograma ako je redovno, ali pri tom moras da se hranis redovno i kvalitetno. I naravno, sto vise tecnosti. Verujem da ce ti se menstruacije srediti vremenom i da nema razloga za brigu. Pozdrav!
Isla sam pre neki dan kod ginekologa. Moram neko vreme da prestanem sa treninzima i da pijem vitamin c jer ona smatra da sam malo preterala sa intenzitetom i da jednostavno moram da dam organizmu vremena da se navikne da fizicku aktivnost kao i na drasticno smanjen unosa nekih namirnica i naravno na novu kilazu. Madjutim ako krvarenje ne prestane do sledece nedelje verovatno cu morati da pijem endometril i tako da probam da sredim hormone. ja se nadam da ce ipak organizam sam uspeti da se sredi jer bas ne volim da pijem hormone.
U svakom slucaju i ona mi je reklda da je sve to na neki nacin normalna pojava. Tacnije rekla je da je mnogo cesci slucaj da menstruacija izostane ali ni ovo produzeno menstrualno krvarenje nije nenormalno...svaki organizam jednostavno razlicito reaguje. Medjutim, bilo kako bilo ipak iako oskudno i ovo krvarenje kod mene treba da se zaustavi.
U svakom slucaju veliko hvala i na Vasem odgovoru.
Pozdrav
U svakom slucaju i ona mi je reklda da je sve to na neki nacin normalna pojava. Tacnije rekla je da je mnogo cesci slucaj da menstruacija izostane ali ni ovo produzeno menstrualno krvarenje nije nenormalno...svaki organizam jednostavno razlicito reaguje. Medjutim, bilo kako bilo ipak iako oskudno i ovo krvarenje kod mene treba da se zaustavi.
U svakom slucaju veliko hvala i na Vasem odgovoru.
Pozdrav